Kaçak ve Gece Avcılarına Dur Diyen Yok Mu?

Kaçak ve kural dışı avcılık nedeniyle Mersin’in Mut ilçesi av bölgesi olmaktan çıktı. Yıllık toplam 320 TL vergi veren belgeli avcıların haklarını koruyan yok mu? Mut ilçesinin av sahası çok geniş görevli sayısı çok yetersiz neden görevli sayısı artırılmıyor.

23 Kasım 2017 Perşembe, 11:09
G: 23.11.2017 - 11:14
Kaçak ve Gece Avcılarına Dur Diyen Yok Mu?
-

MutSonDakika'da yer alan habere göre; Kaçak ve kural dışı avcılık nedeniyle Mut ilçesi av sahaları av bölgesi olmaktan çıktı. Gece avcıları ve belgesiz avcıları, kısacası kaçak ve bilinçsiz avcılar, ilçede av koymadı. Belgeli avcılar resmen enayi yerinemi konuyor.

Belgeli bir avcının avın kökünü kazıması mümkün değil. Sayıyı düşürebilir ama neslini yok edemez. Bir avın yok olması için onun yaşam alanını yok edersiniz. Beslenemezse, üreyemezse hayvanın nesli o bölgede yok olur. Bir canlı türü düşmanından saklanacak, beslenecek, üreyecek. Bu üç unsurdan biri bile olmazsa o tür yok olur.

Avdan çok belgesiz kaçak avcılar var. Bilinçsiz ve kuralsız avlanma nedeniyle Mut bölgesi av sahası olmaktan bitti. Aracına binen avlanmaya gidiyor. Bir o kadar da köpek götürüyorlar. Baksanız çoğunun av belgesi bile yok. Peki, bunlara kim dur diyecek?

Avcıların derdi

Bu yıl nedense av sahalarında av yok. Özellikle bir yıl boyunca yasak av sahası ilan edilen gögden av sahasının Kelceköy, Çaltılı ve Bağcagız Mahalle sınırlarında kalan kısmında maalesef avlanacak av nesli tükenmiş durumda. Hani burası 2016 yılında yasak av sahasıydı. Çıkan keklik sürüsü ve tavşan bile yok. Bumu bir yıl korunan av sahası. Sorumlulara soruyorum bu av sahasını hastalıkmı yoksa kaçak avcı dediğimiz bohcacılarmı yok etti. 

Tavşan zaten yok. Onun yok olmasının sebebi gece avcıları yani (BOHÇACILAR). İlçedeki kaçak avcılar. Artık son noktaya geldik, yılda toplamda 320 TL. vergi vereceğimize belgelerin iptali için müracaat etsek ve iptal ettirsek bundan iyi. 
Yetkililer ne yapsın 
Mut ilçesinin av sahası geniş bir alana sahip. Av sahalarını takip etmek için görevliler yetersiz geliyor. Onlarda ellerinden geleni yapsa da maalesef yetersiz gelmenin sıkıntısını yaşıyorlar. Bu konuda yukarıdaki yetkililerin görevli sayısını arttırması gerekiyor. 

TAVŞAN VE KEKLİĞİ AV SEZONU AÇILMADAN ÇOBAN BİTİRİYOR 
Av sezonu açıldığında zaten avlanacak keklik ve tavşan kalmıyor denecek kadar azalıyor. Çobanlara sorduğumuz zaman cevapları şunlar oluyor. 
Ben bu sezon yani av sezonu açılmadan tek başıma 17 tavşan 20 civarında keklik vurdum.
Aynısını çocukları diyor babalarının vermiş olduğu bir rakam kadar. 
Şimdi soruyorum yetkililere bir çoban üzerinde av tüfeğini neden taşır. Hayvanlarını canavar ve parçalayıcı hayvanlardan korumak için. O hayvanları içi saçma dolu fişek vurmaz. Ne vurur biliyormusunuz? Domuz kurşunu vurur. Ama baktığınızda hepsinin üzerinde domuz kurşunu yerine 3 ve 4 numara saçma dolu fişekler taşıyorlar. Bunlar bu konuda uyarılıp neden kontrol edilmiyor. 
Gelelim ikinci konuya. Öyle bir kanun çıkmalı ki, Av fişeği satan esnafın avcılık belgesi olmayana fişek satmaması gerekir. Bunu da kanunlaştıracak olan baştakiler. Önüne gelen fişek alırsa olacağı bu. Bayilerde önüne gelene fişek satamamalı. Eğer kişi avcıysa avcı belgesiyle bayiye gidecek fişeğini alacak. Önüne gelen fişek alamayacak kuralı neden yok. Eksikliklerimiz yüzünden, kanunlarımızın esnekliği yüzünden belgeli avcı av sahalarında av bulamamakta. Av sezonu açılmadan av sahalarında çoban ve kaçak avcıların avları bitirmesi artık belgeli avcıların büyük sorunu haline geldi. Bu konuda yetkilileri uyarıyoruz diyerek dert yandılar.
 
Kaynak: MutSonDakika

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti