Kadın Kooperatifleri El Emeği Ürünleriyle Yoğurt Pazarı’nda

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından belirli zaman aralıkları ile gerçekleştirilen Kadın Üretici Kooperatifleri Buluşmaları tüm hızıyla sürüyor.

23 Ekim 2021 Cumartesi, 11:46
Kadın Kooperatifleri El Emeği Ürünleriyle Yoğurt Pazarı’nda
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin belirli zaman aralıkları ile gerçekleştirdiği Kadın Üretici Kooperatifleri Buluşmaları kapsamında üretici kadınlar, Eski Yoğurt Pazarı’nda yeniden bir araya geldi. Kooperatifçilik geleneğini yaşatmak ve geleceğe taşımak adına yapılan buluşmalar kadınların emeğinin ekonomik kazanca dönüşmesini de sağlıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi ile Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi’nin yürüttüğü ortak çalışmayla bir araya gelen kadınlar, kurulan stantlarda el emeği, göz nuru ürünlerini ve birbirinden lezzetli yöresel yiyecekleri satma imkânı buldu. Kurulan stantlarda; Mersinden Kadın Kooperatifi, Akdeniz Renkli Eller Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, Tarsus Emekçi Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, Ahenk Kooperatifi, Mut Taşhan Kadın Üreticileri ile lavanta ve badem üreticisi kadınlar yer aldı. Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi tarafından alanda kurulan stantta da vatandaşların şikâyet ve talepleri not alındı.

“Tanıtımımızı yapıyoruz, çok keyif alıyoruz”

Standında lavantadan imal edilen farklı ürünleri satan Duygu Korkmaz, Kadın Üretici Kooperatifleri Buluşması’na ikinci kez katıldığını söyledi. Geçtiğimiz hafta sonu da Yüzme Maratonu’nda stant açtığını ifade eden Korkmaz, “Orada da çok büyük bir etkinlik oldu, güzeldi. Burada da aynı şekilde. Bayağı ilgi gördü. Kadın Kooperatifi’nin desteğiyle çok güzel satışlar yaptık. Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları bizi mutlu ediyor. Çok büyük destek veriyorlar. Çok memnunuz. Bugün satışlar güzeldi. Başkanımıza bize olan desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

“Hem ismimizi hem ürünlerimizi tanıtıyoruz”

Ahenk Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Serva Erkiz, Büyükşehir Belediyesi'nin kadın kooperatiflerine verdiği desteğin kendilerini çok mutlu ettiğini söyleyerek, “Biz kooperatifimizde göçmen kadınlarla birlikte çalışıyoruz ve Avrupa Birliği’nin desteklediği bir projeyiz. Daha yeni yeni ismimizi duyurmaya başladık. Bu bizim ilk kadın kooperatifi buluşmamız. Göçmen kadınlarla birlikte yaptığımız ürünleri gelip burada bize verilen fırsatla tanıtıyoruz. Burada olmaktan çok mutluyum, çok kalabalık, çok güzel ve çok sıcak bir ortam” diye konuştu.

“Kadın emeği çok kıymetli bizim için”

Tarsus Emekçi Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’nden Kıymet Kılıç, daha önce de Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Kadın Üretici Kooperatifleri Buluşması’na birçok kez katıldıklarını dile getirerek, “Her türlü imkânı sağlıyorlar, her türlü sorunlarımızı gideriyorlar ve biz gerçekten çok memnunuz Tarsus olarak. Her isteğimizde her zaman yanımızda olduklarını biliyoruz ve oluyorlar da. Kadın emeği çok kıymetli bizim için” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor