Karaduvar’da Değişim ve Dönüşüm Hız Kazandı

Akdeniz Belediyesi’nin ilçeye ilk kez kazandırdığı ve Kürkçü Mahallesi’nde kurulan asfalt plentinde soğuk asfalt üretimi başladı.

03 Ekim 2022 Pazartesi, 15:01
Karaduvar’da Değişim ve Dönüşüm Hız Kazandı
-

Tesiste üretilen soğuk asfalt, ilk etapta iki mahallede toplam 10 kilometre uzunluğundaki yollara döküldü. Diğer yandan, Karaduvar Mahallesi’nde de batı yakasındaki yenilemenin ardından doğu yakasında da değişim ve dönüşüm çalışmaları hız kazandı.

Tesiste üretilen ilk soğuk asfalt, ilk etapta Akdam ile Bekirde mahallelerine, toplamda 10 kilometre uzunluğundaki yollara iş makineleri yardımıyla döküldü. Çalışmalara tanık olan mahalle sakinleri memnuniyetlerini dile getirirken, tesisteki üretimle birlikte acil soğuk asfalt ihtiyacı duyan yollar yenilenecek. Başkan Gültak; “Akdeniz’in sokakları, ilçemize, vatandaşlarımıza ilk kez kazandırdığımız tesislerimizde ürettiğimiz soğuk asfalt ile yenilemeye başladık. Her şeye rağmen Akdeniz’de değişim ve yenilikler sürecek. Halkımıza en güzel hizmeti sunmaya devam edeceğiz” dedi.

Karaduvar’a yürüyüş ve bisiklet yolu kazandırılacak

Öte yandan Karaduvar Mahallesi’nde de Akdeniz Belediyesi eliyle geçen yıllarda başlayan değişim ve dönüşüm de devam edecek. Karaduvar Sahili’nin doğu yakasında belediyeye Hazine’den tahsisi yapılan, bakımsız bırakılmış 18 dönümlük alanda incelemelerde bulunan Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, geçen hafta balık festivalinin düzenlendiği Karaduvar Mahallesi’nde yenilemenin devam edeceğinin altını çizdi. “Sahilin batı tarafındaki düzenlemeler çok güzel olmuştu.

Şimdiyse sıra doğu tarafında” diyen Başkan Gültak; “Burada, Milli Emlak’a ait yaklaşık 27 dönümlük bir arazi vardı, araziyi Hazine’den kiraladık. Bulunduğumuz bölgede yürüyüş ve bisiklet yolları olacak. Bisiklet süren veya yürüyen bir kişi, totalde de 1600-1700 metrelik bir alanı kat etmiş olacak. Tabi bunun için uygun zeminler oluşturulacak. Kıyı bölümünde oyun parkları ve spor aletleri olacak. Yaklaşık 27 dönümlük atıl araziyi sahil düzenlemesi ve park bahçeler düzenlemesi ile Karaduvar ve Mersinlilere kazandırmış olacağız” şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”