Karboğazı Zafer Şöleni Karlı ve Yıldızdoğan Konseri İle Son Buldu

18’nci Geleneksel Karboğazı Zafer Şöleni ses sanatçısı Songül Karlı ve Mustafa Yıldızdoğan konseri ile Sona Erdi.

07 Ağustos 2018 Salı, 11:41
Karboğazı Zafer Şöleni Karlı ve Yıldızdoğan Konseri İle Son Buldu
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
BAŞKAN CAN, “BİZ BİR OLDUĞUMUZ SÜRECE BAYRAK İNMEZ, EZAN SUSMAZ”
Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Tarsus Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen etkinliğin ikinci günü olan5 Ağustos Pazar günü Gülek Karboğazı mevkiinde yapılacak konser bölümü hava muhalefeti nedeniyle 6 Ağustos 2018 Pazartesi günü Tarsus Cumhuriyet meydanında yapıldı.
Şenliğin ilk günü bando gösterisi , Karboğazı Şehitleri ve tüm şehitler için saygı duruşunda bulunulmasının ardından okunan İstiklal Marşı ile başladı.Daha sonra Kent Orkestrası Konseri, Abdil Çemer, Aşık Mahrumi, Aşık Devai ve Pozantılı Ünsal mini konserleri ile devam etti. Ardından MBB Tiyatro Gösterileri, MBB Halkoyunları Kafkas ekibi gösterileri, Geleneksel Türkmen oyunları, ve yarışmaları, pony atlarının ardından düzenlenen Kaya Kuzucu, Atilla Yılmaz, Ali Kınık, Kaya Kuzucu konserleri ve Toy sinsin oyunu ile şenliğin ilk günü son buldu.
Şenliğin ikinci günü Akdeniz Mehter Takımı gösterisi ile başladı. Kuran-ı Kerim ve Dua, saygı duruşu, İstiklal marşı’nın ardından Atlı akrobasi gösterisi, halkoyunları ile devam etti. Ardından başlayan şiddetli yağmur nedeniyle Songül Karlı ve Mustafa Yıldızdoğan konserleri 6 Ağustos’a ertelendi.
Tarsus Cumhuriyet alanında düzenlenen Songül Karlı ve Mustafa Yıldızdoğan konserleri öncesi konuşma yapan Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can bir ve beraber olmanın altını çizdi.
Can, “Karboğazı Zaferinde emeği olan herkesin ruhu şad mekanı cennet olsun. Kendilerini rahmet, minnet, saygı ve şükranla anıyoruz. Cenab-ı Allah birlikteliğimizi daim etsin bayrağımızı indirmesin, ezanlarımızı susturmasın. Ülkemizde ve şehrimizde kardeşçe ve huzurla yaşamayı nasip etsin. Dirliğimizi ve beraberliğimizi bozmak isteyenlere inat biz buradayız. Biz bir olduğumuzu sürece bayrağımız da inmez ezanlarımız da susmaz. Karboğazı zafer şölenimiz kutlu olsun” dedi.
Daha sonra söz alan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a vekaleten söz alan Kerim Tufan, “Bu güzel akşamda Büyükşehir belediye başkanımız Burhanettin Kocamaz aranızda olmayı çok istedi ama şehir dışında olduğu için katılamadı ama selam ve saygılarını gönderdiler arz ederim değerli hemşerilerim. Karboğazı ağıttır. Karboğazı bir destandır. Bugün o zaferi kutkuyoruz. Oradaki 44 tane yiğidimiz. Fransız taburunu esir almasının ardından Ankara anlaşması imzalanır ve neticede Çukurova ve tüm güney Fransız işgalinden kurtulur. Bu zaferi kazanan bizim Yörüklerimiz, çobanlarımız hepsinin ruhu şad olsun, mekanları cennet olsun ve Allah onlardan razı olsun” şeklinde konuştu.
Daha sonra Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can sanatçı Songül Karlıya hediyelerini takdim ederken, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Kerim Tufan’da hediyelerini sanatçı Mustafa Yıldızdoğan’a takdim etti.
Gece Songül Karlı ve Mustafa Yıldızdoğan’ın binlerce Tarsus’luyla birlikte söylediği türkülerle son buldu.
Karboğazı Zafer Şöleni Karlı ve Yıldızdoğan Konseri İle Son Buldu
Karboğazı Zafer Şöleni Karlı ve Yıldızdoğan Konseri İle Son Buldu
Karboğazı Zafer Şöleni Karlı ve Yıldızdoğan Konseri İle Son Buldu

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”