Kastamonu'nun Tosya ilçesine bağlı Yukarıkayı köyünde yaşayan vatandaşlar, yaklaşık 50 yıldır bekledikleri asma köprü yapılmadığı için 7 Haziran seçimlerinde oy kullanmama kararı aldı. Köylüler, her gün ölümle burun buruna geçmek zorunda kaldıkları köprünün bir an önce yapılmasını talep ediyor.
Köylüler Sandığa Gitmedi
66 yaşındaki Hasan Teke, köprü için yıllardır söz verildiğini ancak hala bir gelişme olmadığını belirtti. “Devletimiz, buraya gelip köprünün ölçülerini aldı ama sonuç yok. Bizim tek isteğimiz bu köprünün yapılması” dedi. Teke, köprü yapılmadığı sürece 31 hanelerinin oy kullanmayacaklarını da vurguladı.
Tehlikeli Koşullar
Teke, köprünün mevcut durumunun oldukça tehlikeli olduğunu ifade etti. “Köprünün ayak demirleri eğilmiş, köprüyü tutan kafa kısmı boşta duruyor. Buradan geçmek sakıncalı ve çok riskli. Bu köprünün bir an önce yapılmasını istiyoruz. Eylemimiz köprü yapılıncaya kadar sürecek” diye konuştu.
Kaynak: Mersin Haber + IHA