Kayseri Hacılar'da Yaşlı Çifti Öldüren Sanığa İki Kez Ağırlaştırılmış Müebbet Cezası Verildi

Kayseri Hacılar ilçesinde, Gülhanım ve Fahri Baktır çiftinin evlerinin önünde öldürülmesi sonucunda sanığa iki kez ağırlaştırılmış müebbet cezası verildi. Olayın detayları ve sanığın yakalanma süreci dikkat çekti.

Kayseri Hacılar'da Yaşlı Çifti Öldüren Sanığa İki Kez Ağırlaştırılmış Müebbet Cezası Verildi
Kayseri Hacılar ilçesinde, Gülhanım ve Fahri Baktır çiftinin evlerinin önünde öldürülmesi sonucunda sanığa iki kez ağırlaştırılmış müebbet cezası verildi. Olayın detayları ve sanığın yakalanma süreci dikkat çekti.

Olay, 2 Ekim tarihinde Kayseri’nin Hacılar ilçesi Beğendik Mahallesi'nde meydana geldi. Fahri B. ve eşi Gülhanım B., camiden döndükleri sırada, kimliği belirsiz bir kişi tarafından av tüfeğiyle saldırıya uğradı. Çevredekiler durumu hemen yetkililere bildirdi. Sağlık ekipleri hızla olay yerine intikal ederken, polis de çevrede güvenlik önlemleri aldı. Yapılan ilk müdahalede çiftin hayatını kaybettiği belirlendi. Olay yeri inceleme ekipleri, çiftin cenazesini morga kaldırmadan önce detaylı bir inceleme gerçekleştirdi.

Özel Ekip Cinayeti Araştırdı

Olay yeri inceleme ekipleri, cinayet mahallinde at nalı izleri buldu. Bu izlerin ardından, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği öncülüğünde, İstihbarat, KOM, Çevik Kuvvet, İnsansız Hava Araçları ve Polis Arama Kurtarma ekiplerinden oluşan özel bir araştırma ekibi oluşturuldu. Ekip, teknik takip, dinleme ve 125 saatlik kamera incelemeleri sonucu cinayeti işleyen M.G.’nin (60) olay yerine bir atla geldiğini ve cinayeti işledikten sonra aynı atla kaçtığını tespit etti. M.G., ekiplerin düzenlediği operasyonla gözaltına alındı.

Cinayetin Sebebi: Alacak-verecek

Edinilen bilgilere göre, M.G. yıllar önce Fahri B.’ye 70 bin TL borç vermiş ve parayı geri alamadığı için cinayeti işlemiş. Gözaltına alınan M.G., emniyetteki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi. Burada tutuklandı.

Kaçış Anları Güvenlik Kamerasında

Ayrıca, M.G.’nin cinayet sonrası atla kaçtığı anlar güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Olayın ardından, Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde davanın duruşması yapıldı. Sanık M.G., savcılık mütalaasına karşı savunmasında, soruşturma kapsamında bahsi geçen montun incelenmesini talep etti. "O mont bulunsaydı, ben burada olmayacaktım. Ben hayvanları seven biriyim," dedi. Duruşma sırasında, sanığın kızı da babasına destek vererek, "Seni çok seviyoruz," ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti, sanık M.G.’yi Fahri Baktır’ı tasarlayarak kasten öldürme ve Gülhanım Baktır’ı bir suçu gizlemek amacıyla kasten öldürme suçlarından iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Kararın açıklanmasının ardından, hayatını kaybeden çiftin kızı sanığa seslenerek, "Anneciğim, babacığım rahat uyu," dedi. Bu durum, davanın duygusal yönünü de gözler önüne serdi.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin