CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sultangazi'de düzenlenen mitingde gençlerle bir araya geldi. Eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte kalabalığı selamlayan Kılıçdaroğlu, "Sizin için çalışacağım, sizin için mücadele edeceğim. Sizi göremeyen, sizi işsizliğe mahkum eden bir zihniyetle mücadele edeceğim" dedi. Kılıçdaroğlu, seçim bildirgesi sonrası iktidarın ezberlerinin bozulduğunu belirtti ve Türkiye'nin içinde bulunduğu durumdan çıkması için harekete geçmeleri gerektiğini vurguladı.
Gençlerin işsizlik sorununun çözülmesi gerektiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Her 5 gencimizden biri işsiz. İşsizlik sorununu çözmek benim boynumun borcudur" dedi. Kılıçdaroğlu, Anadolu'yu güçlendirecek 100 yılın projesini tanıttı ve 2 milyon 200 bin gence iş imkanı sağlamayı hedeflediğini açıkladı.
Kılıçdaroğlu, iktidarında hiçbir meydanın yasaklanmayacağını, düşünce özgürlüğünün sağlanacağını belirterek, "Biz her türlü düşüncenin özgürce tartışıldığı bir Türkiye’yi sizlerle birlikte inşa edeceğiz" dedi. Yoksulluk ve işsizlik konularına değinen Kılıçdaroğlu, "Eğer bir evde işsiz varsa o evde huzur yoktur" ifadesini kullandı. Ayrıca, asgari ücreti 1500 liraya çıkarma vaadinde bulundu ve 7 Haziran'da sandığa gitmeleri çağrısında bulundu.
Kaynak: Mersin Haber + IHA