Kesimhaneler Daha Verimli Çalıştırılacak, Mersin’de "Et Borsası" Tartışıldı

Mersin Büyükşehir Belediyesi, “Yakaköy Kesimhanesi ve Canlı Hayvan Ticaret Merkezinin İşletilmesi, İyileştirilmesi ve Sorunlarının Çözüme Kavuşturulması” konulu bir toplantı gerçekleştirdi.

14 Temmuz 2019 Pazar, 18:45
Kesimhaneler Daha Verimli Çalıştırılacak, Mersin’de "Et Borsası" Tartışıldı
-

Toplantıda, halkın sağlıklı beslenmesi ve gıdaların vatandaşlara güvenli ulaştırılması konusu görüşülürken, oda ve birliklerin katılımıyla “Et Borsası” kurulabileceği de gündeme geldi. Ayrıca, kesimhanelerin daha verimli çalıştırılması üzerinde duruldu.
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin bünyesinde faaliyet gösteren Canlı Hayvan Ticaret Merkezi’nin faaliyete geçirilmesi ve Yakaköy Kesimhanesi’nin daha verimli bir şekilde çalışır duruma getirilmesine yönelik bir toplantı düzenlendi. Halkın sağlıklı beslenmesi, gıdaların vatandaşlara güvenli ulaştırılması ve kesimhanelerin daha verimli çalıştırılmasının görüşüldüğü toplantıda, oda ve birliklerin katılımıyla “Et Borsası” kurulabileceği de gündeme geldi.
Geniş katılımla yapıldı
Macit Özcan Spor Tesisleri’nde gerçekleştirilen toplantıya, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı H. Ali Ulusoy başkanlık etti. Toplantıya, Akdeniz İlçe Tarım ve Orman Müdürü, Mersin Veteriner Hekimler Odası Başkanı, Mersin ve Tarsus Kasaplar Odası Başkanları, Kırmızı Et Üreticileri Birlik Başkanı, Mersin Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birlik Başkanı, Mersin Ticaret Borsası temsilcileri, et satış yeri sahipleri ile Veteriner Hizmetleri Daire Başkanı, hayvan pazarı ve mezbaha yöneticileri de katıldı.
Büyükşehir yol haritasında halk sağlığına önem veriyor
Toplantıda, halkın sağlıklı beslenmesi ve gıdaların vatandaşlara güvenli ulaşımı için Büyükşehir Belediyesi ile konunun muhataplarının bir araya gelerek, bir yol haritası çıkarılması ve hayata geçirilmesi konusunda mutabakat sağlandı.
Büyükşehir Belediyesi tarafından, mezbahaların kurulumu için ciddi yatırım yapıldığı, özellikle de Yakaköy Kesimhanesi’nin çok modern bir tesis olduğu vurgulanan toplantıda, mezbaha dışı yapılan hayvan kesimleri nedeniyle kesimhanenin kapasitesinin çok altında faaliyet gösterdiği dile getirildi. Bu nedenle toplantıya katılan sivil toplum kuruluşlarının görüşlerinin önemsendiği ve işbirliği içinde bu tesislerin daha verimli çalıştırılmak istendiği vurgulandı.
“Et Borsası” kurulabileceği gündeme geldi
Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı H. Ali Ulusoy, tüm katılımcıların sorunları ve çözüm önerilerinin dile getirildiği toplantı sonunda yaptığı açıklamada, kentteki kaçak kesimin önlenmesi gerektiğini ve bunun için Valilik düzeyinde girişimde bulunarak, ilgili kurumların üzerine düşen görevleri yerine getirmelerini sağlayacaklarını belirtti.
Vatandaşlara mezbahalarda kesilen sağlıklı ve kaliteli etlerin ulaştırılacağı, kasaplık hayvan temininde sıkıntı yaşayan, az sayıda hayvan kestiği için mezbahaya hayvan getirmekte zorlanan kasaplar için de oda ve birliklerin katılımıyla “Et Borsası” kurulabileceği de gündeme geldi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”