CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kilis'te düzenlenen mitinge katılarak önemli açıklamalarda bulundu. Özel, iktidarı değiştirmeyi ve parlamenter sistemi yeniden kurmayı hedeflediklerini vurguladı. Emekli maaşlarının 22 yıl önceki değerleri ile karşılaştırarak, bugünkü durumun halk için ne denli zorlayıcı olduğunu belirtti. "En düşük emekli maaşı ile 1.5 çeyrek altın alınabiliyor. 22 yıl önce ise bu rakam 8 çeyrek altındı" dedi.
Özel, Kilis'e bir daha geleceğini ifade ederek, "Bu otobüsün üzerine bir daha çıkacağım. Yağmur, kar, dolu yağsın; doğru bildiğimizden şaşmayacağız" şeklinde konuştu. Ayrıca, Gürcistan'da meydana gelen uçak kazasında hayatını kaybeden 20 asker için başsağlığı diledi ve "Acımız çok büyük" dedi.
Özel, CHP’ye yönelik kapatma davasına da değinerek, geçmişte yaşanan benzer olaylara atıfta bulundu. "Ben ömrüm boyunca hiçbir partinin kapatılmasını doğru bulmadım. Kenan Evren de böyle yaptı, boyun eğmedik" ifadelerini kullandı. Son olarak, seçim hedeflerini açıklayarak, "Ne yaparlarsa yapsınlar, iktidarı değiştireceğiz. Bir Cumhuriyet Halk Partili Cumhurbaşkanı getireceğiz" dedi.