Kocaeli'nde İşlenen Cinayetle İlgili Sanık Doğan Z. Müebbet Hapis Cezası Aldı.

Kocaeli'nde miras ve iftira iddiaları yüzünden meydana gelen cinayet davasında sanık Doğan Z. müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Duruşmada, sanık ve tanık ifadeleri detaylı şekilde değerlendirildi.

Kocaeli'nde İşlenen Cinayetle İlgili Sanık Doğan Z. Müebbet Hapis Cezası Aldı.
Kocaeli'nde miras ve iftira iddiaları yüzünden meydana gelen cinayet davasında sanık Doğan Z. müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Duruşmada, sanık ve tanık ifadeleri detaylı şekilde değerlendirildi.
Google News'te Abone Ol

Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleştirilen duruşmada, tutuklu sanık Doğan Z. ve maktulün ailesi ile tanık Gamze Z. dinlendi. Sanık Doğan Z., olayın geçmişine ilişkin olarak, "Gamze’nin babasından kalan mallarla ilgili birçok tehdit olayları başımıza geldi" dedi. Doğan, Adem Aydoğan ile uzun yıllardır tanıştığını ifade ederken, "Adem'in beni tehdit ettiğini düşünmüyorum" şeklinde konuştu.

Olay gününe dair daha fazla detay paylaşan Doğan Z., Adem'in kendisine yönelik tehditte bulunduğunu belirtti. Olaydan bir gün önce Adem'in eşini aradığını söyleyen Doğan, "Gamze’ye, 'Seni arayan ya Sefa İ’nin adamlarıdır ya da amcandır' dedim" dedi. Olay anında Adem ile arasında geçen tartışmayı anlatırken, "Bu sırada elimdeki silah ateş aldı" açıklamasında bulundu.

Tanık Gamze Z. ise, "Olay günü hamile olduğum için hastaneye gidecektim. Maktul, bana eşim Doğan'ın beni başkalarına pazarladığına dair ifadeler kullandı" dedi. Gamze, Adem'in kendisine yönelik söylemlerinin yanlış anlaşıldığını ifade ederken, "Eşimin beni arabada görmesi söz konusu değil" şeklinde ekledi.

Sanık Doğan, kendisini savunarak, "Ailemi korumak zorundaydım. Öldürme kastım yoktu" dedi. Mahkeme heyeti, Doğan Z.'yi "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırırken, "ruhsatsız silah bulundurma" suçundan da 1 yıl hapis cezası verdi.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin