Kocaeli'de sabah saatlerinden itibaren sınav merkezlerinin bulunduğu okul çevrelerinde yoğun bir hareketlilik gözlemlendi. Üniversite hayalini gerçekleştirmek için uzun süre hazırlanan öğrenciler, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın ilk oturumuna katılmak üzere okullara doğru yola çıktılar. Sınav görevlileri tarafından yapılan kontrollerin ardından öğrenciler, sınav salonlarına alındı. Bu esnada, yakınları da okul kapılarının önünde bekleyerek çocuklarını desteklemeye çalıştı.
Heyecanını dile getiren Yasin Emin Erol, "İlk 10 bine gireceğimi düşünüyorum. İnşallah kazanacağız" derken, arkadaşı Ömer Ay ise, "İlk bine gireceğimi düşünüyorum. Tıp kazanmak istiyorum. Heyecanlıyım" şeklinde konuştu.
Okul Önlerinde Heyecanlı Bekleyiş
Sınav süresince birçok veli, okul çevresinden ayrılmadı. Bazı aileler gölgelik alanlarda oturarak zaman geçirirken, kimileri çocukları için dua etti. Öğrencilerin yanı sıra ailelerin de yoğun bir heyecan yaşadığı gözlemlendi. Sınavın sağlıklı bir ortamda gerçekleştirilebilmesi için okul çevresinde gerekli güvenlik önlemleri alındı. Sınav görevlileri, sürücülerden korna çalmamaları yönünde uyarılar yaparken, vatandaşlardan da sınav süresince gürültü yapmamaları istendi.