Konya Emirgazi'de Gerçekleştirilen Operasyonda 3 Tutuklama Gerçekleşti

Konya Emirgazi'de düzenlenen operasyonda, 3 organizatör tutuklandı ve 10 düzensiz göçmen yakalandı. Operasyonda toplam 96 bin TL ceza kesildi.

Konya Emirgazi'de Gerçekleştirilen Operasyonda 3 Tutuklama Gerçekleşti
Konya Emirgazi'de düzenlenen operasyonda, 3 organizatör tutuklandı ve 10 düzensiz göçmen yakalandı. Operasyonda toplam 96 bin TL ceza kesildi.

Konya'nın Emirgazi ilçesinde, göçmen kaçakçılığına yönelik gerçekleştirilen operasyonda, gece saatlerinde şüpheli bir konvoy takibe alındı. Emirgazi İlçe Emniyet Amirliği, Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ile Özel Harekat ekipleri, teknik ve fiziki takip sonucunda 'öncü' ve 'artçı' olarak hareket eden üç aracı, ilçe girişindeki uygulama noktasında durdurdu. Yapılan detaylı inceleme sonucunda, yabancı uyruklu 3 organizatör ile kimliği belirlenemeyen 10 düzensiz göçmen yakalandı. Sorgulamalar sırasında, göçmenlerin Adana'dan Konya'ya taşınmaları için organizatörlerle toplam 45 bin TL karşılığında anlaştıkları öğrenildi.

Yapılan işlemler neticesinde, adliyeye sevk edilen 3 organizatör, 'Göçmen Kaçakçılığı' suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ayrıca, yakalanan 10 düzensiz göçmen, sınır dışı işlemlerinin yapılabilmesi amacıyla Düzensiz Göçmen Ön Kabul ve Sevk Merkezine (GÖKSEM) teslim edildi. Operasyonda kullanılan 3 araç ise 60 gün süreyle trafikten men edildi. Bunun yanı sıra, araç sahiplerine ve sürücülerine 'korsan taşımacılık' suçundan toplamda 96 bin TL idari para cezası uygulandı.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin