Konya'nın Karapınar ilçesinde, akşam saatlerinde seyir halindeki bir otomobilde yangın çıkması olayı yaşandı. Olay, Ereğli Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, M.T. adlı sürücünün kullandığı 42 L 99** plakalı otomobilin motor bölümünde henüz tespit edilemeyen bir sebepten ötürü alevler yükselmeye başladı. Sürücü, dumanları gördükten sonra panik yapmadan aracı yol kenarına çekti ve güvenli bir şekilde aracı terk etti.
Olayın bildirilmesi üzerine, kısa sürede olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri, yangına müdahale ederek alevleri kontrol altına aldı ve yangını söndürdü. Yangının ardından araçta maddi hasar meydana geldiği tespit edildi. Yetkililer, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü belirtirken, sürücünün herhangi bir yaralanma durumu olmadığı bildirildi.
Bu tür yangınların önlenmesi amacıyla sürücülerin araçlarının motor bölümlerini düzenli olarak kontrol etmeleri gerektiği vurgulanıyor. Yangın anında panik yapmadan, güvenli bir şekilde araçtan inip yardım çağırmanın da önemine dikkat çekildi.