Olay, 14 Şubat'ta Selçuklu ilçesi Dumlupınar mahallesindeki Gülkonut sitesinde meydana geldi. Şaban Teker, işten döndüğünde kapıyı açmayan eşini merak ederek pencereden içeri girdi ve Dursun Teker’i hareketsiz buldu. Sağlık ekipleri, kadının şüpheli ölüm raporu düzenledi. Otopsi sonucunda Dursun Teker’in başına sert bir cisimle vurulduktan sonra boğularak öldürüldüğü belirlendi.
Polis, cinayet soruşturması kapsamında Dursun Teker'in yakınları üzerinde yoğunlaştı. Evin etrafındaki güvenlik kameraları incelendiğinde, evdeki koltuğun altında bir çekiç bulundu. Çekicin nakliyeciler tarafından kullanıldığı tespit edildi. Dursun Teker'in kaynı Talat Teker’in işsiz olduğu ve zaman zaman hamallık yaptığı öğrenildi.
Yapılan sorgulamalarda, Dursun Teker’in kocası Şaban Teker’in aile içindeki mülkler üzerindeki etkisi, diğer aile üyelerinde rahatsızlık yarattığı belirlendi. Talat Teker, sabah işe giden kardeşinin yokluğunda eve gelerek yengesini başına çekiçle vurup boğarak öldürdü ve evdeki 18 bin lirayı aradı. Şaban Teker, karısının ölümünden sonra gerçeği öğrenince durumu polisten sakladı.
Talat Teker 'Tasarlayarak adam öldürme' suçlamasıyla tutuklandı, kardeşleri Şaban ve Himmet Teker ise suçu gizlemekten serbest bırakıldı.
Kaynak: Mersin Haber + IHA