Konya'da Doktor Tarakçı'dan Alerji Belirtilerine Dikkat Çağrısı

Konya'daki Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Müfit Tarakçı, polen ve kimyasallardan kaynaklanan alerji belirtilerine karşı gözlerin bol su ile yıkanmasını önerdi.

Konya'da Doktor Tarakçı'dan Alerji Belirtilerine Dikkat Çağrısı
Konya'daki Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Müfit Tarakçı, polen ve kimyasallardan kaynaklanan alerji belirtilerine karşı gözlerin bol su ile yıkanmasını önerdi.
Google News'te Abone Ol

Konya'da Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Müfit Tarakçı, mevsimsel değişikliklerle birlikte sıcak hava ve rüzgarın etkisiyle polen, toz ve kimyasalların gözde yanma, sulanma, kaşınma ve kızarma gibi rahatsız edici belirtilere yol açtığını belirtti. Alerjilerin tam olarak tedavi edilemediğini vurgulayan Tarakçı, semptomları hafifletmek amacıyla yapılan tedavilerin olduğunu ifade etti. Polenlerin ve kimyasal maddelerin gözde birikmesini önlemek için hastaların gözlerini bol su ile yıkamalarını önerdi. Ayrıca, evlerin havalandırılmasında sabah saatlerinde polen yoğunluğunun yüksek olduğu zamanlarda pencerelerin açılmaması gerektiğini, dışarıda giyilen kıyafetlerin eve gelindiğinde çıkarılması gerektiğini ve gözlerin su ile yıkanmasının önemini vurguladı. Alerjiye bağlı şikayetleri gidermek için çeşitli damla ve merhemlerin yanı sıra yetersiz kaldığında sistemik ilaçlar da kullanılabileceğini belirten Tarakçı, bu durumun ihmal edilmemesi gerektiğini ve şikayetlerin arttığı zamanlarda mutlaka doktora başvurulması gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin