Konya'da Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi 20 İlçede Uygulanıyor

Konya Büyükşehir Belediyesi, 31 ilçesinde ilkokul üçüncü sınıf öğrencilerine yüzme öğretmeyi hedefliyor. "Yüzme Bilmeyen Kalmasın" projesi ile 20 ilçede eğitimler sürüyor. Proje kapsamında 15 bin 150 öğrenciye yüzme dersi veriliyor. Eğitimler, öğrencilerin fiziksel ve ruhsal gelişimlerine katkı sağlıyor.

Konya'da Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi 20 İlçede Uygulanıyor
Konya Büyükşehir Belediyesi, 31 ilçesinde ilkokul üçüncü sınıf öğrencilerine yüzme öğretmeyi hedefliyor. "Yüzme Bilmeyen Kalmasın" projesi ile 20 ilçede eğitimler sürüyor. Proje kapsamında 15 bin 150 öğrenciye yüzme dersi veriliyor. Eğitimler, öğrencilerin fiziksel ve ruhsal gelişimlerine katkı sağlıyor.
Google News'te Abone Ol

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile hayata geçirilen "Yüzme Bilmeyen Kalmasın" projesi, 20 ilçede ilkokul üçüncü sınıf öğrencilerine yüzme eğitimi veriyor. Başkan Uğur İbrahim Altay, Meram Belediyesi Berlika Spor Tesisi’nde 3. sınıf öğrencilerini ziyaret ederek, eğitimler hakkında bilgi aldı. Proje kapsamında, yüzme eğitimi alan öğrenci sayısını ve okul sayısını artırmaya devam ettiklerini belirten Başkan Altay, "Şu an aktif olarak 20 ilçemizde 173 okulumuzdaki 15 bin 150 öğrencimize 16 saatlik eğitimlerini veriyoruz. Konya merkez ve taşradaki ilçelerimizle birlikte bu dönem sonunda 45 bin 500 çocuğumuza ulaşmış olacağız. Hem merkezdeki çocuklarımız hem kırsaldaki çocuklarımız, Konya gibi denizi olmayan bir şehirde ilkokul üçüncü sınıfı tamamladıklarında yüzme öğrenmiş ve temel yüzme eğitimlerini almış olacak" ifadelerini kullandı.

Başkan Altay, "Hedefimiz, 31 ilçemizin tamamında ilkokul üçüncü sınıf öğrencilerimize yüzme öğretmeyi sağlamaktır" diye ekledi. Verilen yüzme eğitimlerinin, öğrencilerin fiziksel ve ruhsal gelişimi açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan Altay, eğitimlerin okul saatinde yapıldığını, çocukların servisle okullarından alındığını ve tesislerde derslerini tamamladıktan sonra tekrar servisle okullarına gönderildiğini belirtti. "Konya Büyükşehir Belediyesi olarak Türkiye’ye örnek bir proje uygulamaktan büyük bir mutluluk duyuyorum" dedi.

Projenin 20 ilçede devam edeceğini açıklayan Altay, "Çocuklar burada eğlenceli bir vakit geçiriyor, hatıralar oluşturuyor, en önemlisi de yüzmeyi öğreniyorlar. Ömürleri boyunca bu hatıraları zihinlerinde saklayacaklar" şeklinde konuştu. Eğitim alan öğrenciler de, yüzmeyi öğrendikleri için çok mutlu olduklarını ifade ederek, emeği geçen herkese teşekkür etti. Proje kapsamında öğrenciler, ücretsiz bir şekilde servislerle okuldan alınıp, eğitimleri bittikten sonra okullarına bırakılıyor. Ayrıca her öğrenciye çanta, bone ve havlu hediye ediliyor.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin