Kritik Toplantı Sona Erdi!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bugün akşam toplanan Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklamada bulundu.

12 Nisan 2021 Pazartesi, 20:20
G: 12.04.2021 - 22:06
Kritik Toplantı Sona Erdi!
-

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplanan Koronavirüs bilim kurulu toplantısı sona erdi. Toplantının  ardından açıklamada bulunan Fahrettin Koca son dönemde artan koronavirüs vaka sayılarına dikkat çekti. Aylardır süren şartların herkesi yorduğunu belirten Bakan Koca ülkemizin en zor salgın dönemi geçirdiğini ifade etti.

Bakan Koca "Son haftalarda çok sayıda mutant ve varyant virüs tespit ettik. Yeni vakaların yüzde 85'i İngiliz varyantıdır.Yüzde 59 olan yatak doluluk oranı ve yüzde 67,4 olan yoğun bakım doluluk oranında dramatik artış yok ama gelişmeler ciddi, veriler ikaz edici."dedi.

Güney Afrika varyantının 11 ilde 285 kişide, Brezilya varyantının ise 9 ilde 166 kişide görüldüğünü belirten Bakan Koca, Kasım ayında yoğun bakıma yatan hastaların yüzde 69'unu 65 yaş üstü vatandaşların oluştururken bugün bu oranın yüzde 53'lere kadar düştüğünü, yakın zamanda hem tedarik yoluyla aşı çeşitliliğini sağlayarak hem de yerli aşı üretimiyle toplum bağışıklığını gerçekleştireceklerini ifade etti.

Sağlık çalışanlarının hastanede yatanlar içindeki oranının yüzde 3,1 iken şu an 0,78olduğunu dile getiren Bakan Koca, "Yüzde 86 olan aşılama oranıyla toplam vaka içerisindeki pay 1 Ocak'ta yüzde 5,3 iken şimdi yüzde 1,37'ye kadar indi. Entübe vakalar içindeki 65 yaş üstü vatandaşların oranı yüzde 71'den yüzde 54,4'e indi, sağlık çalışanlarının oranı yüzde 1,1'den 0,15'e düştü." İfadelerine yer verdi.

Türkiye’nin dünyada en çok aşı yapan 6. Ülke olduğunu söyleyen Koca, “Şartlar bizi hızla toparlanmaya davet ediyor. Günlük vaka sayıları 50 binin üzerine çıkmışken başkasından duyulacak uyarıya ihtiyaç olmamalıdır. Salgının getirdiği kısıtlamalarla günlük hayatın ihtiyaçları arasında makul dengeyi tekrar kuralım.
Bu iş bitene kadar 1 gün bile yalnız kalmayacaksınız. Bizi bir gün bile kararsız ya da yılgın görmeyeceksiniz. Sizden isteğim moralimizi yükseltmenizdir. Her birinize selam ve saygılarımı sunuyorum. Ramazanınızı yürekten kutlarım.” dedi

Tam kapanmayla ilgili soruya cevap veren Bakan Koca, “Genel kapsayıcı bir şekilde alternatifli hazırlık yapıldı. Kabine toplantısında bu alternatifli önerileri sunmuş olacağız. Cumhurbaşkanımız alınan kararları uygun gördükleri takdirde açıklar” dedi.


AYRINTILAR GELİYOR...

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor