Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde, uzun yıllardır berberlik mesleğini sürdüren Onur Düvenli, yaşadığı fiziksel rahatsızlıklar nedeniyle ayakta durmakta zorluk çekmeye başladı. Ancak Düvenli, işini bırakmak yerine, çözüm arayışına girdi ve sonuç olarak müşteri koltuğuna entegre dönebilen özel bir tabure sistemi geliştirdi. Bu yenilikle birlikte, mesleğini oturarak icra etmeye başladı.
Düvenli, yaşadığı bu süreci anlatırken, mesleğine duyduğu bağlılığın kendisini bu çözümü üretmeye yönelttiğini ifade etti. "Rahatsızlığımdan dolayı ayakta durmakta ciddi şekilde zorlanıyordum. Mesleğimi çok seviyorum ve bırakmak istemedim. Yaptığım araştırmalar sonucu, müşteri koltuğuna bağlantılı ve onunla birlikte dönebilen özel bir düzenek buldum. Şimdi ayakta değil, oturarak hizmet veriyorum. Bu sayede hem sağlığımı koruyorum hem de müşterilerime kesintisiz hizmet sunmaya devam ediyorum" dedi.
Düvenli'nin iş yerini ziyaret eden müşteriler ise ilk başta yeni düzenek karşısında şaşırdıklarını, ancak kısa sürede sisteme alıştıklarını belirtti. Tıraş kalitesinde herhangi bir değişiklik olmadığını ifade eden vatandaşlar, aksine ustanın daha rahat hareket ettiğini vurguladı. Uygulamanın, diğer esnafa da örnek olabileceği düşünülüyor.