LG, Hayata Geçirdiği Yapay Zeka Araştırma Laboratuvarlarında Yapay Zekanın Geleceğini Tanı..

LG, Kuzey Amerika’da hayata geçirdiği yeni Yapay Zeka Araştırma Laboratuvarlarında gelişmiş yapay zeka teknolojilerinin gelişimini teşvik etmeyi amaçlıyor.

02 Ağustos 2018 Perşembe, 11:31
LG, Hayata Geçirdiği Yapay Zeka Araştırma Laboratuvarlarında Yapay Zekanın Geleceğini Tanı..
-

LG, Kuzey Amerika’da hayata geçirdiği yeni Yapay Zeka Araştırma Laboratuvarlarında gelişmiş yapay zeka teknolojilerinin gelişimini teşvik etmeyi amaçlıyor.
İnovasyon öncüsü LG Electronics (LG), Kuzey Amerika’da akademisyen ve start up liderlerinin iş birliği ile Yapay Zeka Araştırma Laboratuvarını hataya geçirdi. Bu merkezlerde yapay zeka ile ilgili detaylı araştırmalar yapılarak tüketiciler ve işletmeler için yapay zekanın geleceğinin tanımlanması amaçlanıyor.
Bu hafta Kanada'da lansmanı gerçekleşen yeni LG Electronics Araştırma Laboratuvarları, LG’nin Silikon Vadisi’ndeki Yapay Zeka Laboratuvarının bir uzantısı olarak çalışmalarını sürdürecek. Yapay zekayı gelecekteki önemli bir büyüme motoru olarak gören LG’nin bu vizyonla hayata geçirdiği Kuzey Amerika Laboratuvarları, LG'nin Güney Kore, Hindistan ve Rusya'daki yapay zeka laboratuvarlarını içeren küresel araştırma yeteneklerini daha da genişletecek.
Yapay Zeka konusunda Toronto Üniversitesi’yle iş birliği!
LG ayrıca, özellikle dünya çapındaki derin öğrenme, yapay zeka konularındaki uzmanlığıyla tanınan Toronto Üniversitesi ile yeni bir araştırma ortaklığına giriyor.
Konuyla ilgili açıklama yapan LG Electronics Başkanı ve Baş Teknoloji Sorumlusu Dr. I.P. Park, yapay zekanın herkesin hayatına dokunarak, yaşama şeklini tamamen değiştireceğini vurgulayarak “Yapay zeka sayesinde yarının akıllı şehirleri, akıllı evleri, akıllı işletmeleri ve akıllı cihazları, henüz hiç kimsenin hayal bile edemediği yetenekleri ile karşımıza çıkacak. Kuzey Amerika Laboratuvarları ve araştırma ortağımız Toronto Üniversitesi ile bu geleceği tanımlayan kaynak teknolojilerinin geliştirilmesinde önemli bir rol oynayacağız” dedi.
Toronto Üniversitesi ile gerçekleşen beş yıllık araştırma ortaklığı kapsamında üniversite LG’nin yapay zeka ekosistemini genişletmek için Açık Platform-Açık Ortaklık-Açık Bağlantı stratejisini geliştirecek. Yeni laboratuvar, Toronto Üniversitesi'ndeki araştırmacıların uzmanlıklarından yararlanarak LG'nin büyüyen ABD ve Kanadalı AR-GE ekipleriyle işbirliği içinde çalışma fırsatı bulacak. Bu çalışmayı tamamlayan LG, Kuzey Amerika'daki yeni şirketlerle işbirliği yapmayı ve yatırım yapmayı planlıyor.
Toronto Üniversitesi Başkanı Meric Gertler ise LG'yi yapay zeka araştırmaları için heyecan verici yeni bir ortak olarak gördüklerini belirterek, “Toronto Üniversitesi olarak araştırmacılarımız, yapay zeka sınırlarını ilerletmeye devam ettikçe, LG gibi yenilikçi ve global bir şirketle ortaklık yapmayı dört gözle bekliyordu. İnovasyon ekosistemimizde bu kadar önde gelen çok uluslu firmaların bulunması fakültemizi, öğrencilerimizi ve yeni başlayan şirketler içinbirçok fırsat barındırıyor.” dedi.
Başkan Gertler'in görüşlerine katıldığını belirten Dr. Park, “LG olarak yapay zeka stratejimiz, kullanıcılar için en iyi yapay zeka deneyimini sağlamak ve ekosistemdeki önde gelen oyuncuların tamamlayıcı yeteneklerini kullanmak.” dedi.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Meteoroloji’den Aşırı Sıcak ve Toz Taşınımı Uyarısı, 23 Nisan Salı Gününden Sonra Kavrulacağız
Mersin’in Tarsus ve Yenişehir İlçelerinde Meydana Gelen İki Ayrı Kazada 3 Kişi Hayatını Kaybetti, 6 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir’in Çocuk Gelişim Merkezlerinde ‘23 Nisan’ Coşkuyla Kutlandı
Yenişehir Barbaros İlkokulu Öğrencilerinden Seçer’e Ziyaret, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi
23 Nisan Dolayısıyla Mersin’e Gelen Romanyalı Çocuklar, Danslarıyla Büyüledi
MSK’nın Süper Lig Yolu Galibiyetlerle Dolu, Çayırova’yı 79-67 Yendi
Mersin Büyükşehir Ve Tarsus Belediyesi Ekiplerinden Ortak Cadde Yıkama Çalışması
23 Nisan Coşkusu 7’den 70’e Büyük Bir Heyecan Ve Coşkuyla Sürüyor, Uluslararası Çocuk Festivali’nde Mersin’in Dört Bir Yanından Çocuk Sesleri Yükseldi
Başkan Seçer, ‘Yerel Yönetimler Çalıştayı’nın Son Gününde Seçim Başarısının Formülünü Anlattı
Mersin Büyükşehir’in 1. Uluslararası Çocuk Festivali Tüm Coşkusuyla Başladı