Londra’da Mahsur Kalan İkisi Mersinli 5 Türk Vatandaşımız Yurda Dönmek İçin Yetkililerden Yardım Bekliyor!

Dünyayı etkisine alan Koronavirüs (Covid-19) nedeniyle bütün ülkelere yurt dışı seferlerinin durduğu bu günlerde, İngiltere’nin Başkenti Londra’da mahsur kalan, yatacak yer ve yiyecek sorunu yaşadıklarını ifade eden 2'si Mersinli 5 vatandaşımız yurda dönebilmek için Devlet büyüklerinden yardım bekliyor.

29 Mart 2020 Pazar, 02:26
Londra’da Mahsur Kalan İkisi Mersinli 5 Türk Vatandaşımız Yurda Dönmek İçin Yetkililerden Yardım Bekliyor!
-

Londra Heathrow Havalimanında mahsur kaldıklarını aktaran Utku Töre (Eskişehir), Mustafa Mete (Diyarbakır), Yusuf Türkmen (Tarsus / Mersin), Sinan Arıcıoğlu (Mersin) ve Nurcan Karaduman (Rize) isimli Türk Denizciler, “Hava alanında mahsur kaldık hiçbir yere gidemiyoruz ve buradaki konsolosluktan tüm girişimlerimize rağmen yardım alamadık. Hatta Dışişleri Bakanlığımızla görüştük. Buradaki Konsolosluğa yönlendirme yaptılar. Ama burada ki Konsolosluk daha geri dönüş yapmadı. Her hangi bir geri dönüşte olmadı.”
Bulundukları yerde durumlarının çok kötü olduğunu ifade eden Londara’da mahsur kalan Türk Denizciler, “Hiçbir yere gidemiyoruz burada kalmayız. Yeter ki Türkiye’ye dönelim biz her türlü şartlara razıyız ve başka yollarda denedik. Mesela Sofya’ya gitmeyi başka ülkelerde kabul etmiyor ne Rusya ne Romanya nede başka ülkeler herkes kendi vatandaşını alıyor. Bizlerse burada çok kötü durumdayız. Mümkünse büyüklerimize sesimizi duyurmak istiyoruz. Lütfen vatanımıza kavuşmak istiyoruz.” İfadeleri ile içinde bulundukları durumu anlattılar.
-
-
Öte yandan, Denizcilik camiasının nabzı olan; Vira Haber İngiltere'de Mahsur Kalan Denizcilere Ulaştı
İngiltere'de 5 denizci İngiltere'de Londra Heathrow Havaalanında mahsur kaldı. Vira Haber o denizcilere ulaştı.
Birkaç gün önce Vira Haber'den Furkan Emre Hasdemir'in Özel haberinde durum şöyle gündeme getirilmişti.
Bilka Denizcilik’e ait geminin bayrak değiştirme işlemleri için Cebelitarık’a giden Türk denizciler Utku Töre, Mustafa Mete, Sinan Arıcıoğlu, Yusuf Türkmen ve Nurcan Karaduman, İngiltere’de havalimanında mahsur kaldı.
İngiltere’de mahsur kalan denizcilerden Utku Töre, Vira Haber’e açıklamalarda bulundu.
CEBELİTARIK’A BAYRAK DEĞİŞİMİ İÇİN GİTTİK VE DÖNEMEDİK
Utku Töre’nin aktardığı bilgiye göre, mahsur kalan denizci grubu, Cebelitarık’ta geminin bayrak değişim işlemlerini gerçekleştirdikten sonra, önceden aldıkları dönüş bileti gereği önce İngiltere’ye, oradan da Rusya üzerinden Türkiye’ye dönmek istediler.
RUS HAVA ŞİRKETİ RUS OLMADIĞIMIZ İÇİN BİZİ ALMADI
İngiltere Havalimanına transit geçiş yapmak için gelen denizciler, Rusya’ya geçmek isterken, Rus hava şirketi Aeroflot, koronavirüs tedbirlerini gerekçe göstererek Rus vatandaşı olmadıkları için denizcileri kabul etmedi.
ROMANYA VE BULGARİSTAN DA YARDIMCI OLMADI
Ardından Romanya ve Bulgaristan üzerinden Türkiye’ye geçmek isteyen denizciler için bu ülkeler de kapıyı kapattı.
BÜYÜKELÇİLİK YARDIMCI OLMALI
Londra Heathrow Havaalanında mahsur kaldıklarını söyleyen Utku Töre, Büyükelçilikle irtibata geçtiklerini, büyükelçiliğin kayıt aldığını ancak onun dışında barınma yahut diğer temel ihtiyaçlar için henüz bir destekte bulunmadıklarını söyledi.
“HAVAALANINDA YATTIK KİMSE MÜDAHALE BİLE ETMEDİ”
İngiltere’deki yetkililerin de kendileriyle ilgilenmediklerini belirten Utku Töre, havaalanında yattıklarını ve hiçbir yetkilinin müdahale etmediğini söyledi.
İngiltere vizeleri olmadıkları için Havaalanından çıkamadıklarını belirten Utku Töre, Çalıştıkları firmanın bir süre kalacak yer ayarlamaya çalıştıklarını ama bu durumun uzun süremeyeceğini belirtti.
“14 AY KARANTİNADA KALMAYA RAZIYIM YETER Kİ YETKİLİLER YARDIMCI OLSUN”
“Burada mahsur kaldık, geri geldiğimde 14 ay bile karantinada kalmaya razıyım yeter ki ülkeme geri dönebilmek için yetkililer yardımcı olsun” diyen Utku Töre ve beraberindeki denizciler, bir an önce Türkiye’ye geri dönmek istiyorlar.
VİRA HABER GÜNCELLEME: BÜYÜKELÇİLİK DEVREYE GİRDİ
Edindiğimiz son bilgiye göre İngiltere Büyükelçiliğimizin de devreye girmesiyle mahsur kalan denizcilerimizin İngiltere'de güvenli bir yerde ikamet etmeleri için gerekli imkân sağlanmış durumda.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti