Louvre Müzesi Soygunu: Hırsızların Kaçış Anı Ortaya Çıktı

Paris Savcılığı, 19 Ekim'de meydana gelen soygunda çalınan 9 mücevherin henüz bulunamadığını açıkladı. Olayda, hırsızlar, müzeye dışarıdan girerek kısa sürede kaçmayı başardı.

Louvre Müzesi Soygunu: Hırsızların Kaçış Anı Ortaya Çıktı
Louvre soygunu

Dünyaca ünlü Louvre Müzesi, 19 Ekim sabahı dört hırsızın saldırısına uğradı. Hırsızlar, müzenin dışındaki bir kamyonun yük asansörünü kullanarak, Apollo Galerisi'ndeki Kraliyet mücevherlerine ulaşmayı başardılar. 7 dakika süren soygun sırasında, 9 değerli eseri çalan hırsızlar, kaçarken 3. Napolyon'un eşi İmparatoriçe Eugenie'ye ait tacı düşürdü. Düşen taç, hasarlı bir şekilde müzenin dışında bulundu. Hırsızlar olay yerinden motosikletlerle kaçarken, müze yetkilileri olayın ardından geniş bir soruşturma başlattı. Çalınan mücevherlerin değeri 88 milyon euro

Paris Savcısı Laure Beccuau, çalınan mücevherlerin değerinin yaklaşık 88 milyon euro olduğunu açıkladı. Hırsızların mücevherleri eritmesi durumunda bu değerin kaybolacağını belirten Beccuau, soygunla bağlantılı dört kişinin olduğu bilgisini paylaşarak, olay yerinde parmak izlerinin incelendiğini söyledi. Louvre Müzesi Müdürü Cars: "Sorumluluğunu kabul ediyorum"

Louvre Müzesi Müdürü Laurence des Cars, Senato'nun Kültür Komisyonu'na verdiği ifadede, "Büyük bir başarısızlık yaşadık ve bunun sorumluluğunu kabul ediyorum" diyerek müzede kalıcı bir polis karakolu kurulması gerektiğini vurguladı. Des Cars, "Koruduğumuz eserler çalındı. Bu bizim için büyük bir yara" ifadeleriyle olayın ciddiyetini dile getirdi. Mayıs 2021'de Louvre tarihinin ilk kadın başkanı olarak göreve gelen des Cars, güvenlik protokollerine rağmen yaşanan hırsızlığın "kaçınılmaz değil, engellenebilir bir başarısızlık" olduğunu belirtti. "Müzeler asla bir kale değildir. Onlar doğası gereği açık mekanlardır. Ancak bu, zaafları görmezden geleceğimiz anlamına gelmez" şeklinde konuştu.
Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin