Malatya ilinde, Kurban Bayramı nedeniyle Valilik ve Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile resmi bayramlaşma programı gerçekleştirildi. Tören, Büyükşehir Belediyesi Nikah Sarayı'nda yapıldı. Programa Malatya Valisi Seddar Yavuz, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Garnizon Komutanı Vekili Tuğgeneral Mustafa Er, MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, askeri ve mülki erkan, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları üyeleri, oda başkanları, muhtarlar ve vatandaşlar katılım gösterdi.
Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, bayramların birlik, beraberlik ve dayanışmanın en güçlü şekilde yaşandığı özel günler olduğunu belirtti. Deprem sonrası süreçte Malatya'nın dayanışma ruhuyla önemli bir toparlanma süreci yaşadığını ifade eden Er, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde devletin tüm kurumları koordineli bir şekilde çalışıyor. Şehrimizi yeniden ayağa kaldırırken, geleceğin Malatya’sını da inşa ediyoruz. Birlik ve beraberlik içinde hareket ederek kısa sürede önemli mesafeler kat ettik" dedi.
MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, Kurban Bayramı'nın paylaşma, yardımlaşma ve kardeşlik duygularını güçlendiren önemli bir manevi değer olduğunu vurgulayarak, birlik ve beraberlik mesajı verdi.
Malatya Valisi Seddar Yavuz, konuşmasında 6 Şubat depremlerinin ardından Malatya’da yürütülen yeniden inşa çalışmalarına değinerek, şehrin devlet-millet dayanışmasıyla yeniden ayağa kalktığını belirtti. Vali Yavuz, "Kurban Bayramı’nın manevi iklimi, birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışmayı güçlendiriyor. Allah’a hamdolsun ki ülkemiz ve şehrimiz huzur ortamını korumaya devam ediyor. Yaralarımızı birlikte sarıyor, sevinçlerimizi birlikte artıyoruz. 6 Şubat depremlerinin ardından devletimizin tüm imkanları seferber edildi. Güçlü liderlik ve dayanışma ruhuyla Malatya’yı yeniden ayağa kaldırıyoruz" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri, vatandaşlarla bayramlaştı.
