Malatya Minibüsçüler ve Umum Servis Araçları Esnaf Odası'nın genel kurulu, Sultan Sarayı Düğün Salonu'nda gerçekleştirildi. Bu önemli etkinlikte, mevcut başkan Mesut İnce'nin yeniden başkanlığa seçilmesi için iki aday yarıştı. Oylama sonucunda, Mesut İnce 462 oy alarak yeniden başkan olurken, diğer aday Abuzer Daşkıran ise 232 oyda kaldı.
Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından bir açıklama yapan Malatya Minibüsçüler ve Servisçiler Odası Başkanı Mesut İnce, esnafa gece gündüz hizmet etmeye devam edeceklerini belirtti. İnce, "Bu sadece bir başkanlık seçimi değil, esnafın, ekmeğin, plakanın ve esnafımızın geleceğinin seçimiydi. Esnafımız bir kez daha siyasete, bürokrasiye rağmen iradesini ortaya koymuştur" ifadelerini kullandı.
İnce, seçim sonrası tüm esnafı kucaklayacaklarını ve gece gündüz çalışacaklarını vurguladı. "Hiçbir esnafımızın mağdur olmasına müsaade etmeyeceğiz. Çarşı merkezi başta olmak üzere şehir içi taşımacılıkla ilgili sorunları tek tek çözeceğiz" şeklinde konuştu. Ayrıca, yeni plaka verileceği yönündeki iddialara da değinen İnce, "Hiçbir şekilde yeni plaka verilmeyecek. Esnafımız bu konuda rahat olsun. Büyükşehir Belediye Başkanımız da esnafın yanındadır" dedi.
Mesut İnce, yönetim kurulu ile birlikte esnafın emrinde olduklarını belirterek, "Bu saatten sonra yükümüz daha da ağırlaştı. Gece yarısı da olsa telefonlarımız açık olacak" şeklinde ekledi. Bu seçimin, Malatya'daki minibüsçü esnafı için önemli bir dönüm noktası olduğu ifade edildi.