Manisa Demirci'de 2. El Oto Pazarı, Yoğun Katılımla Hizmete Girdi

Manisa'nın Demirci ilçesinde açılan 2. El Oto Pazarı, ilk gününde yoğun ilgiyle karşılandı. Çevre illerden gelen vatandaşlar ve galericiler, pazarın yeni ticaret merkezi olma yolunda attığı adımları destekledi.

Manisa Demirci'de 2. El Oto Pazarı, Yoğun Katılımla Hizmete Girdi
Manisa'nın Demirci ilçesinde açılan 2. El Oto Pazarı, ilk gününde yoğun ilgiyle karşılandı. Çevre illerden gelen vatandaşlar ve galericiler, pazarın yeni ticaret merkezi olma yolunda attığı adımları destekledi.

Demirci Belediyesi, ilçede ekonomik hareketliliği artırmak amacıyla 2. El Oto Pazarı'nı hizmete sundu. Açık alan içerisinde vatandaşların araç alım-satım işlemlerini düzenli bir şekilde gerçekleştirmesi hedefleniyor. İlk günde yaşanan yoğun katılım, pazarın başarılı bir başlangıç yaptığını gösterdi.

Komşu İlçelerden Katılım

İlçede bir ilk olan pazara yalnızca Demirci değil, Selendi, Gördes, Köprübaşı gibi Manisa'nın komşu ilçeleri ile Balıkesir’in Sındırgı ve Kütahya’nın Simav ilçelerinden de katılım sağlandı. Bu durum, pazarın bölgedeki ikinci el araç ticaretinin yeni merkezi olma potansiyelini artırdı.

Demirci Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, pazarda düzenin sağlanması için araç sahiplerine bilgi kartları dağıttı. Bu kartlar, araçların marka, model, kilometre, takas ve vade seçenekleri gibi bilgileri içeriyor. Böylece, alıcılar için daha şeffaf bir alışveriş ortamı oluşturuldu.

Demirci İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri de pazar alanında güvenliği sağlamak amacıyla devriye gezdi. Vatandaşları dolandırıcılık gibi olumsuz durumlara karşı uyaran ekipler, bilgilendirici broşürler dağıttı.

Ekonomik Dinamizm Hedefi

Demirci Belediye Başkanı Erkan Kara, AK Parti İlçe Başkanı Nurullah Akgün ve MHP İlçe Başkanı Ümit Kanyılmaz ile birlikte pazar alanını ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Başkan Kara, satıcılar ve alıcılarla sohbet ederek onların taleplerini dinledi.

Kara, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "İlçemizde önemli bir eksikliği gidererek 2. El Oto Pazarı’nı açtık. Amacımız, vatandaşlarımızın güvenli ve düzenli bir ortamda ticaret yapmalarını sağlamak. Bu yoğun katılım bizleri memnun etti. Tüm esnafımıza hayırlı kazançlar diliyorum" dedi.

Demirci Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İrfan Aksu da pazarın ilçe ekonomisine katkı sağlayacağını belirterek, "Bu organizasyon, ilçemizde ticari hareketliliği artıracak önemli bir adım oldu" ifadesini kullandı.

Gördes’ten gelen bir vatandaş olan Cengiz Çakmak, pazarın konum avantajına dikkat çekerek, "Birçok ilçenin ortasında yer alıyor. Her hafta kurulması bölge ekonomisine ciddi katkı sağlar" dedi.

Pazarın ilk gününde çok sayıda araç satışının ve takas işleminin gerçekleştirildiği, Demirci 2. El Oto Pazarı’nın, önümüzdeki süreçte her hafta pazar günleri düzenli olarak kurulması ve bölgedeki ticari sirkülasyonu artırma hedefinin olduğu öğrenildi.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin