Manisa'da 2025-2026 eğitim öğretim yılının kapanışı, Yunusemre Halil Yurtseven İlkokulu'nda düzenlenen karne töreniyle yapıldı. Ardından Şehzadeler Yeniköy Atatürk İlkokulu'nda gerçekleştirilen programda Vali Yardımcısı Erhan Günay, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uğurelli ve diğer protokol üyeleri yer alarak öğrencilerin karne mutluluğuna ortak oldular.
İl genelinde 1.171 okulda eğitim gören 268 bin 553 öğrenci, karne alarak yaz tatiline çıkarken, bu süreçte 20 bin 447 öğretmenin de öğrencilerle birlikte bu heyecanı paylaştığı öğrenildi.
Karne dönemi hakkında değerlendirmelerde bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uğurelli, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli çerçevesinde, milli ve manevi değerlere bağlı, sorumluluk sahibi bireyler yetiştirmek için yoğun çaba sarf ettiklerini vurguladı.
Öğrencilere seslenen Uğurelli, karnelerin sadece bir dönemin akademik başarısını gösterdiğini ifade ederek, "Karneleriniz sizin değerinizi, zekanızı ya da geleceğinizi belirlemez. Yaz tatilinde dinlenin, bol bol kitap okuyun, oyun oynayın ve Şehzade Mehmet’in izlerini taşıyan Manisa’yı keşfedin," şeklinde konuştu.
Öğretmenlere özverileri için teşekkür eden Uğurelli, velilere çocuklarını diğerleriyle kıyaslamamaları konusunda uyarıda bulundu. Yaz tatilinin çocukların dinlenmesi ve sosyal gelişimlerine katkı sağlaması açısından önemli bir fırsat olduğunu belirten Uğurelli, öğrencilerin yeni eğitim öğretim döneminde yeniden okullarda buluşacaklarını kaydetti.