Manisa'da Glütensiz Aşure İkramı ile Çölyak Hastalarına Destek Sağlandı

Manisa'da çölyak hastaları için glütensiz aşure ikramı düzenlendi. Manisa Büyükşehir Belediyesi, bu yıl ilk kez 500 kişilik glütensiz aşure dağıttı. Toplamda 20 bin kişiye aşure ikram edilen etkinlikte, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Manisa'da Glütensiz Aşure İkramı ile Çölyak Hastalarına Destek Sağlandı
Manisa'da çölyak hastaları için glütensiz aşure ikramı düzenlendi. Manisa Büyükşehir Belediyesi, bu yıl ilk kez 500 kişilik glütensiz aşure dağıttı. Toplamda 20 bin kişiye aşure ikram edilen etkinlikte, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Muharrem ayı dolayısıyla aşure ikramı etkinliklerini 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda gerçekleştirdi. Bu yıl, etkinliklerde toplam 20 bin kişiye aşure dağıtılırken, ilk kez çölyak hastaları için özel olarak hazırlanan 500 kişilik glütensiz aşure de ikram edildi.

Etkinliğe katılan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, burada vatandaşlara aşure ikram etti. Başkan Dutlulu, Muharrem ayının paylaşma ve dayanışma ruhunu birlikte yaşamaktan mutlu olduğunu ifade etti. Ayrıca, meydanda 2 bin kişilik aşure dağıtımının ardından, glüten hassasiyeti bulunan bireyler için hazırlanan glütensiz aşurenin tatları da sunuldu.

Başkan Dutlulu, "Mutlu Beslen Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile çölyak hastalarımız için özel olarak glütensiz aşure hazırladık. Bugün glütene karşı hassasiyeti olan vatandaşlarımız da bu aşurenin tadına baktı. Bu geleneği sürdürmeye devam edeceğiz," şeklinde konuştu. Geçmişte Akhisar'da da benzer bir etkinlik düzenlendiğini ve olumlu geri dönüşler aldıklarını belirtti.

Kooperatif Başkanı'nın Yorumları

Mutlu Beslen Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Özlem Şivecan ise, glütensiz aşure ikramının çölyak hastaları için büyük bir anlam taşıdığını belirtti. "Bugün bizim en mutlu günlerimizden biri. Bunu bize yaşattığınız için teşekkür ediyoruz," dedi. Bu etkinlik sayesinde glüten hassasiyeti olan bireyler de geleneksel aşureyi güvenle tatma fırsatı buldu.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, gerçekleştirdiği aşure ikramları ile toplamda 20 bin vatandaşa ulaştı. Bu tür organizasyonların geleneksel kültürün sürdürülmesi açısından önem taşıdığı vurgulandı.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin