Manisa'da Mesir Festivaline Katılan Bakan Eroğlu, Mesir Macunu Saçtı

475. Uluslararası Mesir Festivali'nde Bakan Veysel Eroğlu, mesir macunu saçım törenine katıldı. Bakan Eroğlu, mesir macununu kapmaktan ziyade dağıttığını ifade etti.

Manisa'da Mesir Festivaline Katılan Bakan Eroğlu, Mesir Macunu Saçtı
475. Uluslararası Mesir Festivali'nde Bakan Veysel Eroğlu, mesir macunu saçım törenine katıldı. Bakan Eroğlu, mesir macununu kapmaktan ziyade dağıttığını ifade etti.
Google News'te Abone Ol

475. Uluslararası Mesir Festivali çerçevesinde gerçekleştirilen mesir macunu saçım törenine katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, etkinlikte mesir macunu kapmadı. İHA'ya yaptığı açıklamada, mesir kapmak yerine macunu saçtığını belirtti. Festival, Türkiye’nin dört bir yanından gelen vatandaşların katılımıyla renkli görüntülere sahne oldu. Bazı katılımcılar macundan kapmayı başarırken, diğerleri bulundukları yerden sadece seyretmekle yetindi.
Bakan Eroğlu, İzmir'deki programına gitmeden önce yaptığı açıklamada, Mesir Festivaline ilk kez katıldığını ve etkinliğin muhteşem olduğunu dile getirdi. “Yıllardır devam eden bir gelenek. Güzel bir program. Merkez Efendi ve Hafsa Sultan'dan Allah razı olsun” diyerek festivalin önemini vurguladı. Eroğlu, mesir macununu sürekli kullandığını ve bunun bir şifa kaynağı olduğunu ifade etti.
Festivaldeki katılımcılar, Manisa'daki etkinliğin eşsiz olduğunu ve şifalı mesir macunundan yararlanmak için buraya geldiklerini belirttiler. Her ilden gelen misafirlerle birlikte eğlenceli anlar yaşadıklarını söyleyen vatandaşlar, geçmişte de mesir macunu için Manisa'ya geldiklerini, bu yıl sadece iki macun alabildiklerini ifade ettiler. Mesir macunu saçım törenine on binlerce kişi katılırken, bazıları hiç macun kapamadan geri dönerken, bazıları yaralanma riski alarak birçok mesir macunu kapmayı başardı.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin