Mardin'de GENÇKONFED Tarafından Kardeşlik Ormanı Kuruldu

Mardin'de düzenlenen gençlik buluşmasının ardından Kardeşlik Ormanı oluşturuldu. Fidan dikimiyle gençler, barış ve kardeşlik mesajı verdi.

Mardin'de GENÇKONFED Tarafından Kardeşlik Ormanı Kuruldu
Mardin'de düzenlenen gençlik buluşmasının ardından Kardeşlik Ormanı oluşturuldu. Fidan dikimiyle gençler, barış ve kardeşlik mesajı verdi.
Google News'te Abone Ol

Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu (GENÇKONFED), Mardin'de gerçekleştirdiği "Dillerin, dinlerin ve renklerin buluştuğu şehir Mardin" adlı gençlik buluşmasının ardından "Kardeşlik Ormanı" kurdu. Etkinlikte 81 ilden gelen gençler, hatıra ormanında fidan dikerek bu projeye katkıda bulundu. GENÇKONFED Genel Başkanı Bilal Okudan, gençlerin Mardin’e gelerek fidan dikmelerinin kardeşliğin ve barışın simgesi olduğunu belirtti. Okudan, "Bu ağaçların dikimi, gençler arasındaki bağın kalıcı birer eseri olacak. Hepimiz yarın yeşerecek bir ağacın dalları gibi kardeşçe yaşamayı arzuluyoruz" dedi. Ayrıca, bu fidanların erozyonu ve seli engelleyerek, aralarındaki ayrılıkları ortadan kaldıracağını ifade etti. Okudan, "Hep birlikte diktiğimiz fidanlara can suyu verdik. Ağaçlarla birlikte dostlukların pekişeceğine inanıyoruz" şeklinde konuştu. Amaçlarının barış, kardeşlik, sevgi, adalet ve huzur kavramlarının içeriklerini doldurmak olduğunu vurgulayan Okudan, gençlerin dünyaya yön veren önemli bir güç olduğunu belirtti. Gençler arasında tanışma ve kaynaşmayı sağlamaya yönelik çalışmalara devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin