Marka Kent Stratejileri ve Anamur Kitabı Çıktı

Mersin Üniversitesi Anamur Meslek Yüksekokulu öğretim üyeleri tarafından hazırlanan ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları tarafından basımı gerçekleştirilen ‘Marka Kent Stratejileri ve Anamur’ kitabının tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

27 Temmuz 2018 Cuma, 09:01
Marka Kent Stratejileri ve Anamur Kitabı Çıktı
-

Anamur’da yer alan Mersin Üniversitesi Prof. Dr. Ali Ayhan Yerleşkesi’nde gerçekleştirilen tanıtım toplantısına Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel’in yanı sıra Anamur Kaymakamı Mehmet Kurdoğlu, Anamur Cumhuriyet Başsavcısı Oğuz Şükrü Ener, Anamur İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Savaş Cingöz, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Büyükşehir Belediyesi daire başkanları ve akademisyenler katıldı.
‘Marka Kent Stratejileri ve Anamur’ kitabının tanıtıldığı toplantıdaAnamur Meslek Yüksekokulu Turizm ve Seyahat Hizmetleri Öğretim Üyesi Doç. Dr. Burçin Cevdet Çetinsöz ve Yrd. Doç. Mustafa Atsan, kitabın oluşum aşaması ve içeriği ile alakalı birer sunum gerçekleştirdi.
Türkiye genelindeki tüm kütüphanelere dağıtılacak
‘Marka Kent Stratejileri ve Anamur’ kitabının tanıtım toplantısında konuşan Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel, Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Kültür Yayınları ile ilgili kısa bir bilgi vererek“2014 yılından itibaren Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz’ın talimatı ile Büyükşehir Belediyemizde yayın kurulu oluşturduk. Bu yayın kurulunda Mersinle ilgili içeriğe sahip; ancak basılamayan, dağıtılamayan, tanıtılamayan eserleri incelemeye alıyoruz. Bazılarını üniversitelerle istişare içerisinde son noktaya getirerek basımını gerçekleştiriyoruz. Mersin’in tanıtımına katkı sağlarken, yazarlarımıza ve akademisyenlerimize de destek oluyoruz”dedi.
Kültür Yayınları tarafından basılan kitabın Mersin’in marka kent olma yolundaki çalışmaları içinde taban oluşturduğunu sözlerine ekleyen Gökbel, “Kitabı ilk aşamada incelediğimde gördüm ki Anamur’un marka kent olabilecek sektörleri ön plana çıkarılmış, bunlarla ilgili stratejiler ortaya koyulmuş. Mevcut durum analizi çok iyi bir şekilde yapılmış. Bildiğiniz gibi Başkanımız Sayın Burhanettin Kocamaz’ın Mersin’i marka kent yapma konusunda 4 yıldır sürdürdüğü projeleri var. Anamur’un bu halkasının merkezdeki projemize çok büyük katkısı olacak. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak bu yayını sadece Anamur’da değil Türkiye’nin her yerinde bütün kütüphanelere, üniversitelere dağıtımını yapacağız. Böylece Anamur’un tanıtımını da dört başı mamur bir şekilde yapmış olacağız. Kitabın hazırlanmasında emeği geçen editörlerimize ve akademisyenlerimize teşekkür ediyorum”ifadelerini kullandı.
Anamur Kaymakamından Büyükşehir’e teşekkür
Kitabın, Anamur’un marka kent olma yolunda ilerlerken atacağı adımlar noktasında yol gösterici özelliği olacağına inandıklarını belirten Anamur Kaymakamı Mehmet Kurdoğlu ise,“Bu kitap Anamur’un geleceğine ilişkin bir perspektif çizme gayretinde. Anamur Türkiye’nin güzide bir köşesi. Biz biriz. Biz bir olursak güçlü ve kuvvetli oluruz. Hepimiz farklı düşüncelere, farklı bakış açsına sahibiz ama Anamur bir tane. Biz Anamur için çalışmak ve çabalamak zorundayız. Bu noktada Mersin Üniversitesi ve Büyükşehir Belediyesi bize bir imkân sundu. Bu kitabın kamuoyuna sunulması konusunda Büyükşehir Belediyemizin verdiği desteğe teşekkür ediyorum.”diye belirtti.
“Burhanettin Başkan’ın desteği bizim için önemli”
Anamur Meslek Yüksekokulu Turizm ve Seyahat Hizmetleri Öğretim Üyesi Doç. Dr. Burçin Cevdet Çetinsöz ise sunum sonrasında gerçekleştirdiği konuşmasında,“Kitap yaklaşık bir buçuk yıllık bir hazırlanış süresine sahip. Kitabımız 13 bölümden oluşuyor. Kitapta Anamur’u sosyal, ekonomik, kültürel yönden tanıtan bölümler yer alıyor. Bu kitap için ciddi bir emek verdik. Kitabı tamamladıktan sonra finansal desteğe ihtiyacımız vardı. Burhanettin Başkanımız da eğitimci kökenli olduğu için ve Anamur’a karşı da özel bir ilgisi olduğu için biz ilk olarak kendisine danıştık. Sağ olsun hiç itiraz etmeden kitabın basımı için bize destek verdi. Eğitime, bilime ve bizlere katkı sağladığı için Burhanettin Başkanımıza sonsuz teşekkür ediyorum. Emeğimize destek verdiği için ayrıca saygılarımı sunuyorum”şeklinde konuştu.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Meteoroloji’den Aşırı Sıcak ve Toz Taşınımı Uyarısı, 23 Nisan Salı Gününden Sonra Kavrulacağız
Mersin’in Tarsus ve Yenişehir İlçelerinde Meydana Gelen İki Ayrı Kazada 3 Kişi Hayatını Kaybetti, 6 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir’in Çocuk Gelişim Merkezlerinde ‘23 Nisan’ Coşkuyla Kutlandı
Yenişehir Barbaros İlkokulu Öğrencilerinden Seçer’e Ziyaret, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi
23 Nisan Dolayısıyla Mersin’e Gelen Romanyalı Çocuklar, Danslarıyla Büyüledi
MSK’nın Süper Lig Yolu Galibiyetlerle Dolu, Çayırova’yı 79-67 Yendi
Mersin Büyükşehir Ve Tarsus Belediyesi Ekiplerinden Ortak Cadde Yıkama Çalışması
23 Nisan Coşkusu 7’den 70’e Büyük Bir Heyecan Ve Coşkuyla Sürüyor, Uluslararası Çocuk Festivali’nde Mersin’in Dört Bir Yanından Çocuk Sesleri Yükseldi
Başkan Seçer, ‘Yerel Yönetimler Çalıştayı’nın Son Gününde Seçim Başarısının Formülünü Anlattı
Mersin Büyükşehir’in 1. Uluslararası Çocuk Festivali Tüm Coşkusuyla Başladı