Sağlık-Sen Mersin Şubesinden Şiddet Olayına İlişkin Basın Açıklaması Geldi

Geçtiğimiz gün gündeme getirdiğimiz, haberin ardından Mersin Sağlık-Sen Şubesi basın açıklaması yaptı.

27 Temmuz 2018 Cuma, 15:48
G: 27.07.2018 - 16:11
Sağlık-Sen Mersin Şubesinden Şiddet Olayına İlişkin Basın Açıklaması Geldi
-

MersinHaber.com olarak "Mersin’de Sağlık Çalışanına Şiddet, Sendika Yöneticisinden Sağlık Personeline Şiddet" başlığı ile gündeme getirdiğimiz sağlık personeline şiddet haberinin ardından Sağlık-Sen Şubesi basın açıklaması yaparak iddiaları yalanladı.
Haberi Okumak için : https://www.mersinhaber.com/haber-mersinde-saglik-calisanina-siddet-sendika-yoneticisinden-saglik-personeline-siddet/380309
Olayın adli süreci devam ettiği ve verilmiş yargı kararı bulunmadığı sebeple, Sağlık-Sen Mersin Şubesinin cevap hakkını gözeterek etik basın ahlakı çerçevsinde gelen basın açıklamasını olduğu gibi yayınlıyoruz.
Sağlık-Sen Mersin Şubesi Yönetim Kurulu Adına Şube Başkanı Şemsettin KARADOĞAN adıyla yapılan basın açıklaması ise şu şekilde;
Bilindiği üzere sendikamız tüzüğü gereği kongre sürecindeki Sağlık-Sen Mersin Şube Başkanlığımızın delege seçimlerini hastanelerimiz ve diğer sağlık kuruluşlarımızda gerçekleştiriyoruz.
Demokrasinin bir gereği olarak üyelerimizin iradesinin sandığa yansıdığı delege seçimlerimize süreç başladığı andan itibaren maalesef çeşitli müdahaleler olmuş ve bunlar olmaya da devam etmektedir. Özellikle Mersin’deki bazı sağlık idarecilerinin seçim sürecimize doğrudansmüdahalelerisolduğunusbilmekteyiz.
Bizler sağlık çalışanlarının yetkili sendikası Sağlık-Sen olarak Mersin’deki sağlık çalışanlarımızın sorunlarını her zaman dillendiriyor, ilgili makamlarla paylaşıyor, sorunların çözümü için çaba gösteriyoruz. Ancak görmekteyiz ki sorunları çözmekle yükümlü makamlarda bulunan bazı idareciler kendi asli görevlerini bırakıp sendikamızın işlerine müdahil olmaya çalışmaktadırlar.
Bu idarecilere buradan çağrı yapıyorum. Madem sendikacılığa hevesiniz var, makamlarınızı bırakın buyrun gelin sendikacılık yapın! Eğer bu çağrımıza uymuyorsanız da kendi işinizi yapın! Bizler hiçbir üyemizin iradesine ipotek konulmasına müsaade etmedik, etmeyeceğiz de.
Yukarıda bahsettiğim delege seçimlerine müdahil olma hevesi içinde olan bazı idarecilerin bu davranışlarının bir sonucunu da maalesef dün Toros Devlet Hastanesi’nde yaşadık.
Toros Devlet Hastanesi delege seçimleri için dün arkadaşlarımızla hastanedeydik.
Oy verme süreci devam ederken aynı hastanede görev yapan Sorumlu Hemşire Mustafa Duruel isimli şahıs sendikamıza üye olmamasına rağmen delege seçimlerimize müdahale etmeye çalışmıştır. Aynı hastanede daha önce Başhekimlik yaptığı için tanıdığım bir doktor arkadaşımıza, Mustafa Duruel isimli şahıs sendikamızda bize karşı aday olan arkadaşlarımızın listesini cebinden çıkardığı kağıtla göstererek doktor arkadaşımızı etki altına almaya çalışmıştır. Sağlık-Sen Mersin Şube Başkanı olarak kendisine sendikamız üyesi olmadığını ve dolayısıyla delege seçimlerimize neden müdahale ettiğini sordum. Bu sırada Mustafa Duruel, şahsıma tekme atarak saldırdı ve ardından gözümü hedef alarak parmaklarıyla yüzüme saldırdı. Ben de kendisini ittim, sonrasında olay yerinde bulunan arkadaşlarımız araya girdi. Bütün bu yaşananlar hastanenin GÜVENLİK KAMERALARI incelendiğinde ortaya çıkacaktır.
Açık, şeffaf ve demokratik bir şekilde gerçekleştirdiğimiz delege seçimlerimizde dün Toros Devlet Hastanesi’nde yaşadığımız olayın maksatlı ve asılsız bir şekilde bazı basın organlarında yer aldığını öğrenmiş bulunmaktayım."
www.mersinhaber.com isimli internet sitesinde “Sendika Yöneticisinden Sağlık Personeline Şiddet” başlıklı haber içeriğinde yazılanların tamamı yalandır. Yaşanan olayın ardından darp raporu aldım. Gerekli şikayetlerimizi ilgili yerlere gerçekleştirdik. Süreç bundan sonrası hukuki içerisinde işleyecektir.
Bizler Sağlık-Sen olarak sağlık çalışanlarımızın hak ve menfaatlerini savunduğumuz gibi sendikamız içerisinde de üyelerimizin ve delegelerimizin haklarını demokratik bir şekilde savunmakla mükellefiz. Delege seçimlerimiz süresince hele ki sendikamız üyesi olmayan kişilerin sürece müdahale etmesi delege adaylarımıza ve oy kullanan üyelerimize saygısızlıktır.
Kamuoyunassaygıylasduyurulur.
Şemsettin KARADOĞAN
Sağlık-Sen Mersin Şubesi
Yönetim Kurulu Adına Şube Başkanı

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”