Marmis'te Yasa Dışı Göçmen Kaçakçılığıyla İlgili 7 Şüpheli Adliyeye Sevk Edildi

Muğla'nın Marmaris ilçesinde gerçekleştirilen bir operasyonla, yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya çalışan 22 düzensiz göçmen ve 7 organizatör şüpheli yakalandı.

Marmis'te Yasa Dışı Göçmen Kaçakçılığıyla İlgili 7 Şüpheli Adliyeye Sevk Edildi
Muğla'nın Marmaris ilçesinde gerçekleştirilen bir operasyonla, yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya çalışan 22 düzensiz göçmen ve 7 organizatör şüpheli yakalandı.

Marmaris Göçmen Kaçakçılığı Büro Amirliği tarafından yürütülen bu operasyon, Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatları doğrultusunda 2 Haziran 2026 tarihinde Kemeraltı Mahallesi Atatürk Caddesi ve Saman İskelesi açıklarında gerçekleştirildi. Ekipler, bölgede tespit ettikleri hareketliliğin ardından düzensiz göçmenlerin Saman İskelesi sahiline gelmeye başladığını belirledi.

Yapılan takip sonucunda, Marmaris ilçe merkezindeki Saman İskelesi açıklarında bir yelkenli tekne durduruldu. Güney Ege Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın da destek verdiği operasyonda, teknede yapılan aramalarda 22 düzensiz göçmenin bulunduğu tespit edildi. Ayrıca, yelkenlinin kaptanı oldukları değerlendirilen Özbekistan uyruklu F.K. ve N.K. isimli iki kişi de yakalandı.

Karada da Operasyon Gerçekleştirildi

Teknedeki yakalamaların ardından, organizatör oldukları belirlenen İran vatandaşı M.M., S.A., F.H. ve S.S. ile Irak vatandaşı K.A.H. da gözaltına alındı. Böylece, olayla bağlantılı olarak toplamda 7 şüpheli hakkında işlem yapıldı. Soruşturma sırasında, İran vatandaşı M.M.'nin kaldığı otel odasında yapılan aramada 23 adet Lyrica hap ele geçirildi. M.M. hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 191'inci maddesi gereğince ayrıca işlem başlatıldı.

Para ve Araçlara El Konuldu

Operasyonda suçtan elde edildiği değerlendirilen 3 bin 700 Amerikan dolarına el konuldu. Ayrıca, İran vatandaşı S.S.'nin üst aramasında 450 euro ve 25 dolar bulundu. Düzensiz göçmenlerin yakalandığı yelkenli tekne ile olayda kullanılan bir kiralık araç ve iki şişme bot hakkında şerh talebinde bulunuldu. Kiralık araç, yediemin otoparkına çekildi.

Şüpheliler Adliyeye Sevk Edildi

Cumhuriyet Savcısının talimatları doğrultusunda gözaltına alınan 7 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından bu sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma süreçleri devam etmektedir.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin