Mega Center Mersin’in Açılış Törenine Katıldı! Mersin'in Tarım, Ticaret, Sanayi ve Turizm Alanındaki Potansiyeli Değerlenecek

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin ekonomisine ve ticaretine değer katacak gıda ve bakliyat ticaret kompleksi Mega Center’ın açılış törenine katıldı.

22 Haziran 2019 Cumartesi, 15:28
G: 22.06.2019 - 15:29
Mega Center Mersin’in Açılış Törenine Katıldı! Mersin'in Tarım, Ticaret, Sanayi ve Turizm Alanındaki Potansiyeli Değerlenecek
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Mersin’in tarım, ticaret, sanayi ve turizm alanındaki potansiyellerini değerlendirecek ve Mersin ekonomisini kalkındıracak projeler hayata geçireceklerini her fırsatta dile getiren ve Mersin’e Türkiye’nin ve dünyanın her yerinden yatırımcıları davet eden Başkan Seçer, Mega Center Mersin’in açılış töreninde Ankara’dan gelen önemli meslek odalarının başkanlarına seslendi. Seçer, “Bizim yatırıma, çalışmaya, üretmeye ihtiyacımız var. Mersinimize yatırım yapacak tüm yatırımcılara, şu an burada bulunan Ankara’nın çok önemli meslek odalarının başkanlarına sesleniyorum. Yatırımcıları kentimize gönderin. Ben yatırımcılara mihmandarlık yaparım” dedi.
Mersin’in yeni kuru gıda ve bakliyat ticaret kompleksi olarak hizmet verecek olan Mersin Mega Center’ın açılış töreni, Soylu Gürüz Gayrimenkul Yatırım A.Ş ev sahipliğinde gerçekleşti. Törene Başkan Seçer’in yanı sıra Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Ankara Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Faik Yavuz, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Meclis Başkanı Hamit İzol, Mersin Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Özdemir katıldı.
Başkan Seçer, “Mersin’in potansiyellerinin kıymetini bilmeliyiz”
“Yatırımcıları havaalanında karşılayacağım mottom iş dünyasında karşılık buldu”
Mersin’in ekonomisine katkı sunacak ve kentin en önemli problemi olan işsizlik sorununa çare olarak, istihdam oluşturacak tüm yatırımları destekleyeceklerini ifade ederek sözlerine başlayan Başkan Seçer, “Seçimlerden önce Mersin’e yatırım yapmaya gelen yatırımcıyı havaalanında ceketimin önünü ilikleyerek karşılayacağım demiştim ve bu mottom özellikle iş dünyasında çok karşılık buldu. Mersin sanayi, turizm, taşımacılık ve tarım alanlarında muazzam bir şekilde potansiyeli olan bir kent. Nakliyat ve bakliyat kenti olmanın çok ötesinde bir kent haline geldi. Bu potansiyellerin kıymetini hep birlikte bilmeliyiz. Biz belediye başkanları olarak siz yatırımcıların önünü açacağız” şeklinde konuştu.
“Ticaret tesisleri için her türlü öncülüğü yapmaya hazırız”
Mevcut imar sorunlarını çözerek yapılacak yatırımların önünü açacaklarını vurgulayan Başkan Seçer, “Geçmiş dönemde Mersin’in batı yakasının 1/5 binlik planları yapıldı. Mersin’in doğu kısmının plan sorununu en kısa sürede çözeceğiz ve Büyükşehir Belediyesi olarak birçok işletmenin açılmasının önünü de açmış olacağız. Biz belediye olarak birçok alanda bu ve buna benzer tesislerin kurulması için her türlü öncülüğünü yapmaya hazırız. Bu konuda da önemli projelerimiz var. Bunları en kısa sürede hayata geçeceğiz” diye belirtti.
“Benim bölgemin yatırıma ihtiyacı var”
Konuşmasının devamında iş insanlarına seslenerek Mersin’e yatırım yapmaya davet eden Seçer, “Ben buradan işadamlarına sesleniyorum. Tabii ki Türkiye’de her bölgenin yatırıma ihtiyacı var ama benim bölgemin her yerden çok daha fazla yatırıma ihtiyacı var. Bizim yatırıma, çalışmaya, üretmeye ihtiyacımız var. Mersinimize yatırım yapacak tüm yatırımcıları, şu an burada bulunan Ankara’nın çok önemli meslek odalarının başkanlarına sesleniyorum. Yatırımcıları kentimize gönderin. Ben gelen yatırımcılara mihmandarlık yapayım. Kentteki yerel bürokratik engelleri önlerinden kaldırayım. Yeter ki bir üretime dayalı, mevzuata, kanunlara, yasalara uygun yatırımlar olsun, kentimize ekonomik katkı sağlasın” ifadelerine yer verdi.
Mersin’i yatırım ve ticaret merkezi haline getirebilmek için önemli projelere imza atacaklarını ifade eden Seçer, Mersin ticaretinin bel kemiği olan liman bölgesindeki mevcut trafik sorununun çözülmesi ile ilgili de önemli adımlar attıklarını sözlerine ekledi. Başkan Seçer, transit ticarete konu faaliyet alanlarını ilgilendiren Lojistik Köy ve Nakliyeciler Sitesi projelerini en kısa sürede Mersin’e kazandıracaklarının altını çizdi.
Konuşmaların ardından Başkan Seçer ve protokol üyeleri hep birlikte açılış kurdelesini kesti. Seçer, açılış töreninin ardından bloklardaki dükkanları gezerek ilgililerden bilgi aldı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti