Mer-Ek Bakım Çalışması Nedeniyle Bir Boyunca Kapalı Kalacak

Mersin Büyükşehir Belediyesi, MER-EK Halk Ekmek Fabrikası’nın kesintisiz hizmet sunabilmesi amacıyla fabrikada bakım ve onarım çalışması başlattı.

04 Ekim 2019 Cuma, 13:40
Mer-Ek Bakım Çalışması Nedeniyle Bir Boyunca Kapalı Kalacak
-

Yaklaşık 10 yıldır ekmek üretiminde kullanılan makinaların bakım, onarım ve yenileme çalışmaları yapılarak, uzun vadede Mersin halkına hizmet vermesi amaçlanıyor. Bakım ve onarım çalışmalarının en geç 6 Kasım’a kadar tamamlanması ve üretimin başlaması öngörülüyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, MER-EK Halk Ekmek Fabrikası’nın ilerleyen süreçte kesintisiz hizmet verebilmesi için ekmek üretimine kısa süreli ara veriyor. 2009’dan bu yana üretim yapan makinaların, en geç 6 Kasım’a kadar bakım, onarım ve yenileme çalışmaları yapılacak.

Kentin birçok noktasında satış yapan ve Mersinliler’e sağlıklı, kaliteli ve ekonomik ekmek ulaştıran Halk Ekmek Satış Noktalarında ise konuyla ilgili vatandaşlar bilgilendirildi. Satış noktalarına asılan afişlerde, “Sizlere daha kaliteli hizmet vermek amacı ile Ekmek Fabrikamız ve Satış Büfelerimizde bakım-onarım ve yenileme çalışmaları yapılacağı için 6 Ekim’den itibaren 1 ay süreyle üretim ve satışa ara verilecektir” ifadeleri yer aldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in göreve geldiği günden bu yana vatandaşın temel ihtiyacı olan ekmeğe zam yapılmaması konusundaki uygulaması vatandaşın takdirini toplarken, en fazla 1 aylık aranın ardından Mersin’de vatandaşlar en iyi koşullarla ekonomik ekmeğe ulaşmaya devam edecek.

Ekmek üretiminde tüm aşamalar bakımdan geçecek

10 yıldır ekmek üretiminde kullanılan makinaların, son zamanlarda vermeye başladığı teknik arızalar bir aylık süreçte giderilerek, uzun vadede kesintisiz hizmet vermesi sağlanacak. Hijyen çalışmalarının maksimum düzeyde tutulduğu fabrikada, yeni hijyen tedbirlerinin de alınacağı süreçte, fiziki şartların iyileştirilmesi için de çalışılacak. Yapılan çalışma, ekmek üretiminde rol alan tüm makinaları kapsayıp uzun vadede kesintisiz ve maksimum performansla çalışmalarını sağlamış olacak.

Ayda yaklaşık 1 milyon ekmek üretiliyor

Günlük 35.000 vatandaşın ekmek ihtiyacını karşılayan Halk Ekmek Fabrikası, Mersin merkezde 52 noktada hizmet vererek, Mersinliler’in en ekonomik ekmeğe ulaşımını sağlıyor. Somun, kepekli, çavdar, tam buğday, roll ekmek, roll kepekli ekmek ve Ramazan Ayı’nda ürettiği pideyle 7 çeşit ekmek üretimi sağlayan fabrika, Mersinliler’e daha iyi hizmet verebilmek için hazırlanıyor.
Halk Ekmek’te üretilen 250 gramlık somun ve 250 gramlık kepek ekmeği 75 kuruştan, 250 gram olan tam buğday çavdar ekmeği de 1 TL’den satılıyor. Vatandaşların en çok tercih ettiği 50 gramlık roll ekmek 20 kuruştan satılırken, kısa bir aranın ardından vatandaşlar ekonomik, taze ve sağlıklı ekmeğe yeniden ulaşacak.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”