Mersin Büyükşehir, Akdeniz Manzaralı Okuma Salonunu Hizmete Sundu

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan “Adres Okuma Salonu”, Başkan Vahap Seçer’in katılımıyla hizmete açıldı.

12 Ocak 2023 Perşembe, 21:56
Mersin Büyükşehir, Akdeniz Manzaralı Okuma Salonunu Hizmete Sundu
-

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer tarafından açılışı gerçekleştirilen “Adres Okuma Salonu” vatandaşlardan büyük beğeni aldı. Büyükşehir Belediyesi’nin, “Mersin Yükseliyor, 41 Kere Müjde, 41 Yeni Açılış” mottosuyla başlattığı açılışların 5’incisi “Adres Okuma Salonu” oldu. Yüzlerce Mersinli’nin katıldığı açılışta, yazar Ahmet Ümit ve Prof. Dr. Onur Bilge Kula da yer aldı.
“Adres” ile Mersin dijital bir kütüphane kazandı
Mezitli ilçesinde yer alan Kültür Park içerisinde kente kazandırılan Adres Okuma Salonu’ndan her yaştan vatandaş ücretsiz olarak faydalanabiliyor. 800 metrekarelik kapalı alanı ile 150 kişilik kapasiteye sahip salonda 16 bilgisayar ve farklı kategorilerde 12 bin kitap bulunuyor. Büyükşehir Belediyesi, Adres Okuma Salonu’yla Mersin’e dijital bir kütüphane de kazandırdı. Kısa sürede tamamlanacak çalışmaların ardından öğrenciler cep telefonları ve tabletleriyle ‘Adres’e erişim sağlayabilecek.
Öte yandan okuma salonuna gelen vatandaşlar; çay, kahve ve internet hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanabiliyor. Salonu kullanan vatandaşlara Sosyal Hizmetler Dairesi tarafından her gün sıcak çorba ikramında da bulunuluyor. Okuma salonunun yanına kurulan Mobil Kafe ile de 3 kap yemeğin 6 liraya sunulduğu Mahalle Mutfağı hizmeti de veriliyor.
Emeklisinden özel bireyine; Mersin’de herkesin ‘Adres’i belli
Okuma Salonunu kullanan özel gereksinimli bireylerden Nimet Altın, salonun özel bireylerin kullanımına uygun olarak yapılmasının kendisini çok mutlu ettiğini söyledi. Altın, “Ben buradan geçtikçe ‘Acaba buraya rampa olacak mı? Bize uygun yapılacak mı?’ diye düşünüyordum, görünce çok mutlu oldum. Bizim bir okuma grubumuz var. Tanıdık, tanımadık engelli ve engelsiz bireylerle haftanın bir günü, kafelerde durmaya çalışıyorduk. Bize uygun olmuyordu. Rampasız olduğundan ve akülü sandalyeler çok yer kapladığı için rahat edemiyorduk. Ama burası muhteşem, tam bize göre. 10-20 kişilik gruplar halinde okumalar yapıyorduk ve bir süre ara vermiştik. Burası sayesinde tekrar aktifleştireceğiz” dedi.
69 yaşındaki Seyfettin Karaağaçlı, “Benim gibi yaşlı insanlar için de ideal bir yer. Ayrıca gençlik için de çok güzel. Yani teşekkür etmekten başka bir şey diyemiyorum. Kitapları inceledim, hepsi de çok güzel kitaplar” diye belirtti. Karaağaçlı “Artık burası bizim yerimiz olacak. Buraya devamlı gelip kitap okuyacağız. Benim liseye giden torunum var, ona burayı önereceğim. Gelsin burada dersini yapsın” ifadelerini kullandı.
Emekli vatandaşlardan Ali Koç Kan, Büyükşehir’in bu hizmetle çok önemli bir boşluğu doldurduğunu vurguladı. “Bana göre çok büyük bir ihtiyaçtı” diyen Kan, “Gelip burada kitap okuyorum, bir şeyler öğreniyorum. Çok da güzel yapılmış. Bu kentte öğrenci çok. Öğrenciler için de çok iyi oldu” ifadelerini kullandı.
“Sıkıldığım zaman deniz manzarasına bakıyorum ve içimi ferahlatıyorum”
Öğrencilerden Yusuf Torun okuma salonunu “Çok güzel bir ortam” ifadesiyle yorumlayarak, “Sessiz bir ortam ve bilgisayarların olması bize gerçekten çok büyük bir avantaj sağlıyor. Çünkü herkesin telefonu veya tableti olmuyor ve internete de ulaşım sağlayamıyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi Kurs Merkezi’nden çıktıktan sonra direkt buraya geliyoruz. Çünkü bazen misafir geliyor ve evde sessiz bir ortam sağlayamıyoruz. O yüzden buraya gelip güzel bir şekilde ders çalışabiliyoruz. Sıkıldığım zaman da deniz manzarasına bakıyorum ve içimi ferahlatıyorum” dedi.
“Bundan sonra ders çalışmak için Adres’im belli”
Evinin yakınında böyle bir okuma salonu olmasından dolayı çok mutlu olduğunu söyleyen öğrencilerden Ayşenur Eskili ise, “Denize karşı olması, bilgisayarın olması, sessiz bir ortam olması çok güzel. Evim buraya çok yakın, dershaneden çıkıp buraya gelebiliyorum. Burada daha rahat ders çalışabiliyorum. Bundan sonra ders çalışmak için Adres’im belli” diye konuştu.
“Ders çalışırken motive oluyoruz. Çünkü denizi görmek güzel”
Adres Okuma Salonu’nun öğrenciler için çok elverişli bir ortam sunduğunu söyleyen Zilan Turan, “Bu zor zamanda gerçekten de güzel imkanları olan bir ortam oluşturulmuş. Biz öğrencileri anladığı için Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e çok teşekkür ediyoruz. Bizleri de görebilen birilerinin olduğunu görmek güzel. Bilgisayar, internet; bunlar bir öğrenci için çok önemli şeyler. Deniz kenarında olması daha güzel. Ders çalışırken motive oluyoruz. Çünkü denizi görmek güzel” dedi.
“Bilgisayarlar ve kitaplar çok iyi”
İki haftadır okuma salonundan yararlandığını ifade eden Alişer Doğmuş, “Deniz manzarasında böyle çalışma imkanı sağlayan Belediyemize çok teşekkür ederim. Çalışma ortamı olarak bilgisayarlar ve kitaplar çok iyi. Sessiz bir yer. Evden daha iyi bir ortam var burada. Bundan sonraki ‘Adres’imiz belli” diye belirtti.
“Bundan sonra her gün geliriz”
Büşra Üşer, Adres Okuma Salonu’nun ders çalışma şevkini artırdığını ifade ederek, “Ben zaten açılıştan önce de gördüm, bayağı takip ettim. Çünkü çok güzel bir ortam. Burada herkes çalışınca senin de ders çalışasın geliyor. Dershaneden çıkıp geldik. Bundan sonra her gün geliriz zaten” diye konuştu.
Öğrenci Umut Resul Dayan ise, “Güzel bir atmosfer, güzel bir alan. İnsanın ders çalışma şevki artıyor” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”