Mersin Büyükşehir Belediye Aday Adayı Vahap Seçer, Çevre Sorunlarına Dikkat Çekti

CHP Mersin eski milletvekili ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkan A. Adayı Vahap Seçer, Mersin’deki çevre sorunlarına dikkat çekti.

14 Ocak 2018 Pazar, 11:35
Mersin Büyükşehir Belediye Aday Adayı Vahap Seçer, Çevre Sorunlarına Dikkat Çekti
-

Seçer, “Mersin’in tarım, turizm, kültür, ticaret ve sanayi özelliklerinin ön plana çıkarılması, tanıtılması ve dünya kenti Mersin olabilmesi için yaşanabilir sağlıklı, mutlu, temiz bir çevre oluşturulması için mutlaka çevreye dair karşı karşıya kaldığı sorunları çözmeliyiz” dedi.
Seçer, Çevre Mühendisleri Odası Mersin Şubesi’nin yeni yönetimine “Hayırlı olsun” ziyareti yaptı ve odanın yönetim kurulu toplantısına katıldı. Değişen dünyada gündemin, özellikle son yıllarda insanlığın ortak endişesi haline gelen çevre ve çevre sorunları olduğunu belirten Seçer; turizm, tarım,  sanayileşme, şehirleşme ve hızla artan nüfus gibi sektörel faaliyetler sonucunda çevre sorunlarının da hızla arttığını söyledi.  
Ülkemizde de çevre sorunlarının ve çevre bilincinin son yıllarda önemli gelişmeler kat ettiğini, bu konuda özellikle Avrupa Birliği (AB) ile müzakere sürecinde parlamentoda çıkartılan uyum yasaları ile önemli düzenlemeler yapıldığını hatırlatan Seçer, “Ancak üzülerek ifade etmeliyim ki çıkartılan yasalar ya uygulanmadı ya da eksik uygulandı. Bu durum da önemli sorunları beraberinde getirdi” dedi.
Her vatandaşın sağlıklı bir çevrede yaşama hakkının anayasal bir hak olduğunu vurgulayan Seçer, “Doğanın bizlere sunduğu nimetlerden yararlanacağız ama onu da koruyacağız. İhtiyacımız olduğu kadarını alacağız. Yerine yenilerini de koyacağız. Doğaya, bize sunduklar karşısında ihanet etmeyeceğiz” dedi.
MERSİN’DE SORUNLAR BİRİKTİ
Mersin'de birçok alanda çevre sorunları yaşandığına işaret eden Seçer, “Özellikle çarpık kentleşme ve imar konusu, güzel kentimizde büyük sorun oluşturuyor. Çarpık kentleşme, doğal yaşam alanlarının, ormanlık bölgelerin ve su yataklarının kullanıma açılmasına ve şehrimizin soluk almasının önüne geçiyor” diye konuştu.
Kromsan Fabrikası’nın kimyasal atıklarının başlı başına bir sorun oluşturduğunu, akaryakıt depolama tesislerin ayrı bir sorun olduğunu hatırlatan Seçer, sözlerini şöyle sürdürdü: “Dünyanın en verimli, en bereketli toprakları üzerinde oturuyoruz. Toprağımız temiz mi?
Maalesef hayır. Sanayi tesislerinin atıklarını bertaraf ederken mevzuata uymasının sağlanması, geri dönüşümün teşvik edilmesi gerekiyor. Özellikle kış aylarında hava kirliliği Mersin'de hissedilir bir noktaya ulaştı.
Akkuyu’da yapılan nükleer santral inşaatı ve batı Mersin’e yapılması düşünülen termik santraller, çimento fabrikaları başlı başına önemli çevre sorunları yaratacak yeni projeler olarak öne çıkıyor. Yine, Dana adasının orada balık çiftlikleri kurulması, çevreyle ilgili sorun yaratacak projeler arasında yer alıyor. Son yıllarda Mersin’de taşocaklarının sayısı hızla arttı. Neredeyse her yerde bir taşocağı var. Yine açıklarda demirleyen gemilerin artıklarını denize boşaltması da bir diğer sorun”
Çevrenin korunması ve yurttaşlarımızın çevre bilincinin gelişmesi konusunda belediyelere büyük görev ve sorumluluk düştüğünü belirten Seçer, “Belediyeler çevreyle ilgili ayırdıkları bütçenin önemli bir kısmı rutin olarak kentin temizliğine harcanmakta, ancak ne yazık ki çevreyle ilgili önemli yatırımlara yeterli kaynak ayırmamaktadır.
Oysa çevre bilinci sadece yurttaşlarımızın mücadelesi ile değil, tüm paydaşların ortak çalışmaları ile ileri taşınabilecek bir konudur. Unutmayalım ki, başka bir dünya, başka bir Mersin yok. O nedenle, herkes sorumluluk almalı ve üzerine düşen sorumluluğunun gereğini yerine getirmelidir” diye konuştu. (Kaynak: Tarsus Haber)

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti