Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 46. Uluslararası Silifke Müzik ve Folklor Festivali’nin Açılışına Katıldı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Silifke Belediyesi tarafından bu yıl 46.’sı düzenlenen Uluslararası Silifke Müzik ve Folklor Festivali’nin açılış törenine katıldı.

20 Haziran 2019 Perşembe, 14:18
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 46. Uluslararası Silifke Müzik ve Folklor Festivali’nin Açılışına Katıldı
-

Festivalde konuşan Seçer, “Bütün sorunları aşacak olan, birlik ve beraberliktir. Diyalog kurarsak, konuşursak, müzakere edersek dağ gibi sorunlar küçücük kalır” dedi.
46 yıldır aralıksız kutlanan ve Türkiye’nin en büyük festivallerinden biri olma özelliğini taşıyan festivalin açılış kurdelesi, Başkan Seçer ve protokol üyeleri tarafından 3 pare top atışının ardından kesildi. Açılıştan sonra ise rengarenk görüntülere sahne olan kortej yürüyüşü yapıldı. Ayrıca Başkan Seçer ve protokol üyeleri tarafından yaş kütüğe bröve çakıldı.
Silifke İlçesi, Anıt Meydanı’nda düzenlenen festivale, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, Silifke Belediye Başkan Vekili Sadık Altunok, Mut Belediye Başkanı Volkan Şeker, Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, kent protokolü ve yüzlerce Silifkeli katıldı.
19-23 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan festivalin ilk günü yerli ve yabancı dans gruplarının gösterileri ile renklenirken, festivalin ilgi odağı olması bekleniyor.
Seçer; “Demokrasinin, hukukun olmadığı yerde diğer kalanlar teferruattır”
Seçer; “Memlekette huzuru da tesis etmek zorundayız”
Diyalog kurulursa, konuşulursa, müzakere edilirse dağ gibi sorunların küçücük kalacağını dile getiren Seçer, “Bütün sorunları aşacak olan, birlik ve beraberliktir. Diyalogdur. Diyalog kurarsak, konuşursak, müzakere edersek dağ gibi sorunlar küçücük kalır. ‘Biz başka partideniz ne yapalım, Silifke de MHP’den, bana ne başarısız olsun, diyaloğa hiç gerek yok.’ Dediğimiz zaman küçücük sorunları dağ gibi sorunlar hakine getiririz. Ülkemizde birliğe, beraberliğe, barışa, huzura, kardeşliğe ihtiyaç var. Hepimiz bunu görüyoruz. Ülke çok gergin. Hayırlısı ile pazar gününü de atlatalım. Taşlar yerine otursun. Demokrasi kazansın, hukuk kazansın. Demokrasinin, hukukun olmadığı yerde diğer kalanlar teferruattır. Ne ekonomi olur, ne toplumsal huzur olur, ne eğitim olur, ne sağlık olur, ne de kimsenin takati olur. Bunun için öncelikle bu ağır havanın Türkiye’den dağılması lazım. Mersin Türkiye’nin en önemli kentlerinden bir tanesi ve biz burada sizlerin değerli oylarıyla kentin yönetimine talip olarak, sizlerin iradesinden kaynaklanan, sandıktan çıkan aktörleriz. Dolayısıyla biz görevimizi yapmak ve sizlere hizmeti getirmek zorundayız. Bu sebeple bu memlekette huzuru da tesis etmek zorundayız” şeklinde konuştu.
Başkan Seçer, hizmette ayrım yapmayacağını vurguladı
Festivalde Silifkelilere seslenen Başkan Seçer, “Silifkemiz, Mersinimizin batı yakasının en şirin ilçelerinin başında geliyor. Silifkemiz; tarihi, kültürel mirası bünyesinde barındırması, demografisi, insan değeri, insan kalitesi, eğitimi ile Mersinimizin en önemli beldesi, en önemli ilçesi. Son yıllarda da turizmin, özellikle de iç turizmin yoğunlaşması, gelişmesi bu bölgelere yaz aylarında sayfiyeci vatandaşlarımızın gelmiş olması, buranın önemini bir kat daha artırıyor. Belediyeler olarak bizim işimizi de bir kat daha artırıyor. Yaz nüfusu ve kış nüfusu arasındaki fark hem ilçe belediyelerinde, hem de Silifkemizde önemli dönemsel sorunları da beraberinde getiriyor. Bu bütün sahil şeridi için geçerli. Ben Büyükşehir Belediye Başkanıyım. Ama tabii ki Silifke’nin sorunu ister ilçe belediye başkanının görev ve yetki alanında olsun, ister benim görev ve yetki alanımda olsun, hiç fark etmiyor. Silifke’nin sorunu bir bütün halinde Büyükşehir Belediye Başkanı’nın sorunudur ve bunu çözmek de belediye başkanımız ile beraber bizlerin görevidir. Sakın Büyükşehir Belediye Başkanı bir başka partiden, ilçe belediye başkanı bir başka partiden, ayrım olur, gerginlik olur, birbirinin inadına, zıddına işler yaparlar, bundan vatandaş mağdur olur gibi şeyler aklınıza gelmesin” dedi.
Seçer, “Farklı kültürleri buraya taşıyor”
Festivalin 46 yıllık bir emeğin ürünü olduğunu belirten Başkan Seçer, “Bugünkü etkinlik, tarihi son derece eskiye dayanan bir etkinlik. 46 yıllık bir emeğin ürünü. Çok değerlidir, uluslararasıdır. Çok farklı ülkelerden farklı folklorik ekipler, müzik yapan gruplar, farklı kültürleri buraya taşıyor. Farklı anlayışları ve farklı güzellikleri taşıyor. Burada hepsi bize sergileyecekleri gösterileri de bir potada eritecekler. Zaten Silifke’nin kendine özgü bir güzelliği var. Hem folklorik açıdan, hem sanatsal, kültürel açıdan, her açıdan gerçekten çok değerli bir ilçemiz. Etkinliğimizin hoş ve güzel geçmesini diliyorum. İnşallah tüm Silifkeliler, yaz döneminde burada konuk olan sayfiye evlerinde zamanını geçiren tüm yurttaşlarımız, bu festivalimizden mutlulukla ayrılır” ifadelerini kullandı.
Seçer, festivalde üretici kadınlarla sohbet etti
Kentte gerçekleştirilen festivallerin, insanların bir araya gelmesi açısından önemli olduğunu vurgulayan Başkan Seçer, bu tür etkinliklerle pekiştirilen birlik ve beraberliğin toplumsal değerlerin oluşturulması için önemli olduğunun altını çizdi.
Bu birlikteliğe en büyük katkıyı festivallerin sunduğunu dile getiren Başkan Seçer, festival alanında kurulan stantları tek tek gezerek, vatandaşlarla sohbet etti.
Seçer, Yörük çadırlarına uğrayarak, el emeği üretimleriyle aile ekonomisine katkı sağlayan üretici kadınların ürünleri hakkında bilgi aldı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti