Mersin Büyükşehir Ekipleri, Sokağa Çıkma Yasağında da Patilileri ve Kanatlı Dostları Besledi

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Koronavirüs salgını nedeniyle sokağa çıkma yasağının uygulandığı hafta sonunda da can dostları unutmadı. Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, kent genelinde aralıksız sürdürdüğü çalışmayla 171 kedi ve köpek besleme odağı ve hayvan bakım merkezlerindeki canlara mama ulaştırdı.

13 Aralık 2020 Pazar, 10:37
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Sokağa Çıkma Yasağında da Patilileri ve Kanatlı Dostları Besledi
-

Ekipler, patili dostların yanı sıra serçe, kumru, güvercin gibi yem kaynaklarına zor ulaşan canlar için de belli noktalara yem ve su bırakarak beslenmelerini sağladı. Ayrıca yaralı hayvanların bakımına devam eden ekipler, trafik kazası gibi acil müdahale edilmesi gereken ihbarlara da hızla karşılık verdi.

Canlara can olan belediye!
Büyükşehir Belediyesi, yardımlaşmanın daha çok önem kazandığı kritik süreçte sosyal belediyecilik anlayışıyla ihtiyacı olan yurttaşlara ulaştığı gibi sessiz dostların da yanında olmaya devam ediyor. Yılın her dönemi kentteki sahipsiz canları yalnız bırakmayan Büyükşehir ekipleri, sokağa çıkma yasağı sürecinde de hayvanların yanında oldu. Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler, yasak süresince kent merkezinin yanı sıra yayla bölgeleri gibi özellikle mama kaynaklarına erişimin kısıtlı olduğu bölgelere, sokak aralarına, cadde üstlerinde uygun gördükleri noktalara ve kedi-köpek besleme odaklarına mama ve su bıraktı. Ekipler, havanın soğumasıyla yem kaynakları daha da azalan kumru, güvercin ve serçe gibi kanatlı dostları da beslemeyi ihmal etmedi.

“Tüm ekiplerimizle görevimizin başındayız”
Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanı Salim Serdar Gökçek, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yaşanan pandemi nedeniyle tedbirler alındığını ifade ederek, şunları söyledi:
Sokağa çıkma kısıtlamaları hafta sonları uygulanıyor. Bu dönemde tüm personelimizle beraber rutin mesaimizdeymiş gibi gerek besleme çalışmaları gerek yaralı, kazalı, hasta ihbarları için Büyükşehir Belediyesi olarak görevimizin başındayız. 171 kedi ve köpek besleme odağımız var. Bunlarla alakalı 205 gönüllümüzle beraber ortak çalışma içerisindeyiz. Daha önce onlara vermiş olduğumuz mamaları sokağa çıkma kısıtlamalarında kedi ve köpeklerimize vermektedirler. Bunun haricinde onların ulaşamadığı yerlerde Büyükşehir Belediyesi olarak gerek yayla bölgelerinde gerek sahil bölgelerinde gerekse şehir merkezlerinde mamaların dağıtımını gerçekleştireceğiz. Bugün de yine rutin uygulamamıza devam edeceğiz. Geçen hafta zaten aynı çalışmayı yapmıştık, bugün de yine gerek yayla bölgelerinde gerek sahil bölgelerinde bir kısım da merkezde ihbara giden arkadaşlarımız ayrı ekipler, mama ve besleme yapan ekiplerimiz de ayrı ekipler olmak üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tüm ekiplerimizle görevimizin başındayız.”

“Doğal ortamda yaşayan güvercin, kumrular, serçeler onlar da bizim canlarımız”
Gökçek, sahipsiz hayvanlar için kent genelinde çalışma yürüten ekiplerin sadece kedi ve köpekler için değil tüm canlılar için çalıştığını belirterek, “Sadece sahipsiz dostlar olarak kedi ve köpeklerle değil neticede doğal ortamda yaşayan güvercin, kumrular, serçeler onlar da bizim canlarımız. Onlarla alakalı da nasıl kedi ve köpeklerimizi besliyorsak onlarla ilgili de besleme programlarımız var. Onlar için de besleme yapıyoruz” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti