Mersin Büyükşehir’den ‘Herkes İçin Kariyer Merkezi’

Mersin'in en büyük sıkıntılarından biri olan işsizlik sorunun çözümü için Mersin Büyükşehir Belediyesi büyük bir adım atıldı. Mersin'de işsizliğin azaltılması için yapılan çalıştay büyük öneme sahip.

12 Eylül 2019 Perşembe, 19:12
G: 12.09.2019 - 19:22
Mersin Büyükşehir’den ‘Herkes İçin Kariyer Merkezi’
-

Mersinlilerin işsizlik sorununun çözümüne destek olabilmek için iş arayan vatandaşlar ve işverenleri; ihtiyaçları, mesleki ve kişisel yetenekleri doğrultusunda profesyonel platformda buluşturmayı amaçlayan Kariyer Merkezi’nin kuruluş çalıştayı yapıldı.
Mersin’in önemli iş insanları, oda ve dernek yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katıldığı çalıştay, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in katılımıyla gerçekleştirildi. Çalıştayda konuşan Başkan Seçer, kurulacak olan kariyer merkezinin ve yapılan çalıştayın önemine değinerek “Kariyer Merkezi Mersin’de bir ilk. Aslında bu çalıştayın temelleri bundan bir buçuk yıl öncesine dayanıyor. Bu kadar önemli bir çalışma süreci. Ekim ayının başında merkezimizi açıyoruz” dedi.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in seçim döneminde sözünü verdiği en önemli projelerinden olan Kariyer Merkezi’nin Kuruluş çalıştayı gerçekleştirildi.
Çalıştaya Mersin’in önemli iş insanları, oda ve dernek yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Çalıştay, seçim döneminde işsizlik konusunun çözümünde önemli bir adım olacak olan Kariyer Merkezi’nin müjdesini veren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in katılımıyla gerçekleştirildi.
“Başkalarının görüşlerine değer vermek son derece önemli bir yaklaşım”
Kariyer Merkezi Kuruluş Çalıştayı’nın bir sonuç çıkmasını temenni ederek konuşmasına başlayan Başkan Seçer, “Daha önce de stratejik plan çerçevesinde bazı çalıştaylarımız oldu. Olumlu ve faydalı sonuçlar aldık. Fikirlerin çatıştığı yerde, farklı fikirlerin olduğu yerde saçılan kıvılcımlar bizlerin yollarını aydınlatıyor. Sormak, soruşturmak, dinlemek, başkalarının görüşlerine değer vermek son derece önemli bir yaklaşım. Hayatımızın her alanında bunu uygulamanın faydalarını da gördüğümüzü söyleyebilirim” dedi.
“Mersin’in önemli bir istihdam sorunu var”
Mersin’in en önemli sorunlarından birinin de işsizlik olduğunu ve toplumun konuyla ilgili bu beklentisine siyasilerin de cevap vermesi gerektiğini ifade eden Seçer, “Kariyer Merkezi konusu bizim seçim öncesi programımıza koyduğumuz, daha sonra bildirgemizde de yer alan, aslında temelde çıkışı Mersin’in bugün içinde bulunduğu sosyo-ekonomik durumdan kaynaklı. Bu durum işsizlik oranının yüksekliğinden, gelir dağılımındaki adaletsizlikten kaynaklı ve gelişmeye açık bir şehir olmasından ortaya çıktı. Olaya 2 perspektiften bakmak lazım. Birincisi siyasetçi gözüyle, diğer taraftan da bir şehrin sorunlarını inceleyen bilimsel bir bakış açısıyla değerlendirmek lazım. Her 2 tarafta da ortaya şu çıkıyor. Mersin’in önemli bir istihdam sorunu var, işsizlik sorunu var, kalifiye eleman sorunu var. Bir taraftan yatırımlar devam ederken o yatırımları ekonomik değere dönüşecek kalifiye işgücünün sorunları sıkıntıları yaşanıyor. Diğer taraftan da bizim siyasetçiler olarak toplumsal beklentilere cevap verme ihtiyacımız var. Herkes benden iş istiyor. Her 10 vatandaş belediye başkanlığından ilk talebiniz nedir sorusuna, mümkünse çocuğuma, yeğenime iş versin oluyor” şeklinde konuştu.

“Merkezimiz Ekim ayının başında açılacak”
Kariyer Merkezi’ni önemsediklerini ve çok yakında açılışını yapacaklarını da sözlerine ekleyen Seçer, “Kariyer Merkezi’ni bizim yönetim şemasında direkt Genel Sekreter’e bağladık. Önemsiyoruz. Yaptığımız işin de bir anlamı olsun, yaptığımız iş bir tabela işi olmasın. Kariyer Merkezimiz oluştu. Bina olarak sanıyorum Ekim ayının başı gibi de orada açılışını yapacağız, faaliyetlere başlayacağız. Belediyemize her gün onlarca, yüzlerce işsiz yurttaşımız, genç yurttaşımız geliyor. Biz bunları klasik bakış açısıyla, klasik siyasetçi söylemleriyle oradan göndermek değil, onları gerçekten samimi olarak dinlemek, onları kayıt altına almak, onların ihtiyacı olan desteği vermek, yaptığı işi belirli kurallar çerçevesinde doğru yapmasını sağlamak istiyoruz” diye belirtti.
“Kariyer Merkezi Projesi Mersin’de ilk”
“Bu çalıştayın temelleri bundan bir buçuk yıl öncesine dayanıyor”

Kariyer Merkezi projesinin Mersin’de bir ilk olduğunu söyleyen ve proje fikrinin oluşma sürecini katılımcılarla paylaşan Başkan Seçer, “Bu Mersin’de bir ilk. Daha önce Büyükşehir’de böyle bir çalışma olmamış. Serkan Bey, İŞKUR’dan belediyemize katıldı ama daha önce de özel sektörle dernek vasıtasıyla önemli ilişkileri olduğunu biliyorum. Aslında bu fikri de ortaya çıkaran, benim adaylık sürecimde değil, aday adaylığı sürecimde derneklerinin bir toplantısına katılmamdan sonra bu fikir ortaya çıktı. Orada bana yapılan sunumdan etkilendim. Sonrasında iletişimi sürdürdük. Aslında bu çalıştayın temelleri bundan bir buçuk yıl öncesine dayanıyor. Bu kadar önemli bir çalışma süreci” ifadelerini kullandı.

“Çalıştayda çalışmalar da bize ışık tutacak”
Kuruluş çalıştayının projenin ilerleyişine önemli katkılar sunacağını sözlerine ekleyen Seçer, “Önümüzdeki süreçte de eksiklerimizi tamamlayacağımız gözlemlerimiz olacak. Burada yapacağımız çalışmalar da bize ışık tutacak, bizim el fenerimiz olacak. Burada çok farklı alanlarda, farklı masalar var. Herkes görüşlerini ortaya koyacak, bir potada eriyecek. Bir ortak paydaya dönüşecek. Biz oradan çıkan temel prensiplerden esinlenerek yol haritamızı çizeceğiz” diye belirtti.
“Mersin’e en iyi hizmeti vermek istiyorum”
11 Eylül tarihinde Cumhurbaşkanlığı külliyesinde gerçekleşen Büyükşehir Belediye Başkanları buluşmasına katılarak, Mersin’in geleceği için temel anlayışlarını ortaya koyduklarını ifade eden Başkan Seçer, “Ben kenti iyi şekilde yönetmek istiyorum ve bunun için de gereğini yapıyorum. Gereği de örneğin dün Ankara’da Cumhurbaşkanı’nın daveti üzerine o toplantıya iştirak etmekti. Çünkü ben Mersin’i en iyi şekilde yönetmek, Mersin’e en iyi hizmeti vermek istiyorum. Temel anlayışımız, o toplantıda olma anlayışımız; Türkiye’de gereksiz şekilde ekonomik, sosyal ve siyasi problemlerle gerilmiş toplumun üzerindeki gerginliğin atılmasını sağlamak. Gidelim, insanlar bizi görsün. Bugün ülkeyi yöneten Sayın Cumhurbaşkanı bizi samimi olarak oraya çağırmıştır. İşbirliğine açık olduğunu ifade etmiştir” şeklinde konuştu.
“Partimize bakmaksızın belediyelerimize yardımcı olsunlar”
Cumhurbaşkanlığı külliyesindeki buluşmanın önemli bir başlangıç olduğunu sözlerine ekleyen Seçer, “Buluşmaya katıldık ve bir başlangıç yapalım dedik. İnşallah önümüzdeki günlerde bu prensipler çerçevesinde Cumhurbaşkanımız, bakanlarımız, kamu kurumlarımız ve onun başındaki idareciler, bizim hangi siyasi partiye mensup olduğumuza bakmaksızın belediyelerimize yardımcı olsunlar. Bizim temel anlayışımız buydu” ifadelerine yer verdi.

“Mersin’e pozitif ayrımcılık yapılması gerektiği vurgusunu yaptım”
Başkent Ankara’daki buluşmada Mersin’in işsizlik başta olmak üzere önemli sorunlarına değindiğini ve demografik yapısı oldukça karmaşık hale gelen Mersin’e pozitif ayrımcılık vurgusu yaptığını söyleyen Seçer konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Dün orada dile getirdiğim Mersinle ilgili konuların başında, Mersin’in demografisi, Suriyeli misafirler konusu vardı. Toplumsal barışa ve huzura, belki de tedbir alınmazsa olumsuz tesir edecek bütün bu konuları dile getirdim. Oradan da işsizlik meselesine bağladım ve hükümetlerin, merkezi yönetimin başta Mersin komşu ilimiz Adana, Hatay, Gaziantep, demografi ve sosyo-ekonomik yapısı birbirine benzeşen illere pozitif ayrımcılık yapması gerektiği vurgusunu yaptım” dedi.
“Siyasi ve ideolojik körlük içinde olacağız”
Seçer Mersin’e hizmet yaparken siyasi saiklerle düşünmeyeceklerini, aynı anlayışı ülkeyi yönetenlerden de beklediğini ifade ederek konuşmasını şu cümlelerle sürdürdü: “Benim kentime yatırım yapmak zorundasınız. Benim kentimin işsizi, aşsızı var. Benim kentimin çok yüksek potansiyeli var. Turizm, sanayi, tarım yatırımı da yapabiliriz. Dünya ticaretine dönük yatırımlara da müsait bir şehrin belediye başkanıyım. Bu potansiyellerin açığa çıkması için, mutlaka merkezi yönetimlerin şehrime pozitif bir bakış açısıyla hizmet getirmesini talep ettim. Biz çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bunu yaparken her alanda siyasi ve ideolojik körlük içinde olacağız. Biz insanlara hizmet götürürken, insanların siyasi görüşüne bakmaksızın hizmet yapacağız. Biz insanların liyakatinden faydalanırken, onların hangi dünya görüşünden olduğuna bakmaksızın ama ortak paydada birleştiğimiz çalışma arkadaşlarımızla bunu yapacağız” şeklinde kaydetti.
“Bugün ortaya çıkacak sonuç bizi gelecekte başarılı kılacak”
Konuşmasını çalıştayı değerlendirerek sonlandıran Başkan Seçer, “Hukuk devleti, insan hakları, demokrasi, hak, özgürlük, adalet prensipleri çerçevesinde, dünyaya aynı gözlükle baktığımız insanlarla bu kenti yönetmek zorundayız. Herkes eminim ki bugün çok değerli katkılar yapacak ve ortaya çıkacak sonuç da bizi gelecekte başarılı kılacak. Çalıştayımıza katıldığınız için çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Kariyer Merkezi ne yapacak?
Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde ilk defa kurulacak olan Kariyer Merkezi’nde çalışmaları kapsamında rehberlik, yönlendirme, iş arama becerileri eğitimleri gibi konular üzerinde durulacak.
Kariyer Merkezi’nin kurumsal yapısını oluşturmak amacıyla örnek bir Kariyer Merkezi Modeli tasarlamayı amaçlayan Büyükşehir Belediyesi’nin hedef kitlesini iş arayanlar, öğrenciler, gençler ve işverenleri oluşturuyor. Büyükşehir Belediyesi, Kariyer merkezi aracılığıyla iş insanları ile sürdürülebilir bir iletişim ağı kurmayı planlıyor.
Kariyer Merkezi’nde aynı zamanda iş arayan öğrenciler ve işverenlerin buluştuğu ve kendini geliştirdiği sosyal bir ortam yaratılacak. Üniversiteler ve ilgili kuruluşlar işbirliğinde, öğrencilerin iş hayatını tanımalarına yönelik teknik geziler düzenlenecek.
İşverenleri ve profesyonel yöneticileri, dünya markalarının temsilcileri ile sosyal alanlarda buluşturarak, Mersin’e vizyon katmayı amaçlayan Kariyer Merkezi’nde işgücü piyasasındaki gelişmeleri takip etmek üzere vatandaşlar self servis bilgisayar kullanma imkanına sahip olacak. Mersin’de özellikle üniversitelerdeki Kariyer Merkezleri ve benzer kuruluşlar ile işbirliğinin arttırılması konusunda, Mersin Büyükşehir Belediyesi yönlendirici konumda olacak.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor