Mersin Büyükşehir’in Öğretmenleri Merkez ve Halkkent Kurs Merkezi Öğrencileri ve Velileri İle Buluştu

Veli, öğrenci ve öğretmen diyaloğunun güçlenmesi için düzenlenen veli toplantıları devam ediyor.

17 Kasım 2022 Perşembe, 10:09
Mersin Büyükşehir’in Öğretmenleri Merkez ve Halkkent Kurs Merkezi Öğrencileri ve Velileri İle Buluştu
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde hizmet veren Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri’nde hizmet kalitesinin artması; veli, öğrenci ve öğretmen diyaloğunun güçlenmesi için düzenlenen veli toplantıları devam ediyor. Bu kapsamda Merkez ve Halkkent şubelerinde YKS eğitimi alan öğrencilerin velileri ile buluşuldu.

Karakuş: “Verdiğimiz emeğin karşılığını almak bizleri de gururlandırıyor”

Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Cem Karakuş, eğitim ve öğretimi destekleme kurs merkezlerinin sayısını il genelinde 19’a çıkardıklarını belirterek, “Geçen sene 1243 öğrencimizi üniversiteli yaptık ve ilk 50 bine giren de 151 öğrencimiz bulunmaktadır. Aynı şekilde LGS’de ise 41 öğrencimiz Fen Lisesi’ni kazanırken, toplamda 102 öğrencimiz nitelikli okulları kazandı. Verdiğimiz hizmetin, emeğin karşılığını almak bizleri de gururlandırıyor. Emin olun ki sizin öğrencileriniz de gerekli çalışmayı gösterip, seneye güzel üniversitelerin güzel bölümlerini kazanacaklar. Başkanımız Sayın Vahap Seçer’in de her zaman söylediği gibi, ‘Destek bizden, çalışmak sizden’, yani öğrencilerimizden” dedi.

“Bize motivasyon olarak da çok şey kattı”

Üniversite sınavlarına Büyükşehir’in Kurs Merkezi’nde hazırlanarak, Çağ Üniversitesi’nde burslu olarak Hukuk Fakültesi’ni okumaya hak kazanan Azra Akdoğan, “Her türlü yardımları oldu bana. Düzenli deneme sınavları yaptık. Aslında olay sadece ders değil, bize motivasyon olarak da birçok şey kattılar. Neredeyse bütün arkadaşlarım da çok iyi yerlere geldiler. Başkanımıza, bize verdiği destekler için çok teşekkür etmek istiyorum” diye konuştu.

“Dar gelirli aileler için önemli bir destek”

Kurs öğrencilerinden Kardelen Kurnaz’ın annesi Yağmur Kaya, “Dar gelirli aileler için çok önemli bir katkı. Öğretmenleri çok ilgili, zaten sürekli arıyorlar. Öğretmenlerin ilgisinden dolayı, biraz daha fazla ders çalışıyor diyebilirim” dedi.

YKS’ye hazırlanan öğrenci velilerinden Fatma Bulut, “Çok memnunuz. Kızım derslere daha ilgili, öğretmenlerden çok memnun. Hepsi birebir çok güzel ilgileniyorlar. Bir sorun olduğunda veya bir şey bildirdiklerinde de telefon görüşmelerimiz oluyor. Kızım da severek geliyor. İnşallah sonunda da güzel yerler kazanacak” diye konuştu.

Öğrencilerden İlayda Bulut ise “Merkez Kurs Merkezi’ne gidiyorum ve derslerden memnunum. Her hafta denemelere giriyoruz. Bir hafta AYT, bir hafta TYT. Ücretli kurslara göre çok daha iyi ve verimli bence. Öğretmenlerin ilgisi sonsuz. Sosyal aktivite de gayet iyi” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”