Mersin Büyükşehir’in Üretici Kadın Stantlarında Yer Alan Ümit Gök Artık İş Yeri Sahibi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi bünyesinde kent genelinde kurulan üretici kadın stantlarında yer alan kadınlar; hem el emeği ürünlerini sergileme fırsatı buluyor, hem aile ekonomilerine katkı sağlıyor, hem de sosyalleşme imkanı buluyor.

29 Eylül 2022 Perşembe, 16:23
Mersin Büyükşehir’in Üretici Kadın Stantlarında Yer Alan Ümit Gök Artık İş Yeri Sahibi
-

Mut’tan Çamlıyayla’ya kadar pek çok noktada kurulan kadın üretici stantlarında; hediyelik eşyalardan el yapımı gıda ürünlerine, çantadan tekstil ürünlerine kadar birçok ürün satışa sunuluyor.

Üretici stantlarından işyerine

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer öncülüğünde tarım, hayvancılık ve sosyal projelerin birçoğunda kadınlara öncelik tanınıyor. Talepte bulunan her kadının çağrısına yanıt veren Büyükşehir, hazırladığı üretici kadın stantlarında şimdiye kadar birçok kadını buluşturdu. O kadınlardan biri de üretici Ümit Gök. 15 yıldır el emeği ürünlerinin satışını yaparak para kazanan ve 1,5 yıl önce de Mezitli ilçesinde dükkan açan Gök; turşudan pekmeze, zeytinden sirkeye, kurutulmuş ürünlerden erişteye, mantıdan reçele kadar birçok ürün üretiyor. 3 kız annesi 57 yaşındaki Ümit Gök, bütün üretimlerini kiraladığı köy evinde yapıyor. Bir kadın olarak kendi ayakları üzerinde durmanın ve ekonomik bağımsızlık elde etmenin mutluluğunu yaşayan Gök, üreten her kadının başarabileceğine inanıyor.

“Büyükşehir’in birçok kadına çok büyük desteği var”

Bir üretici kadın pazarında Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi personeli ile tanıştığını ve stantlar hakkında bilgi sahibi olduğunu, devamında sürekli olarak stantlarda kendisine yer verildiğini anlatan Ümit Gök, “Ben 15 yıl önce bir arkadaşımın tavsiyesiyle bu işe atıldım. Gerçekten de çok iyi bir ilerleme kaydettim. Sonra da sosyal medya sayfası kurdum ve çok güzel ilerledim. Üretici pazarlarında satış yaptım. Büyükşehir Belediyesi ile tanıştım. Bize çok güzel stantlar kurdular. Çok destekleri ve yardımları dokundu. Ben burada da çok güzel para kazandım. Güzel şeyler üretince, beğenilince, müşteri potansiyelim de iyi olunca, artık bir iş yeri kurmam gerektiğinin farkına vardım” dedi.

Büyükşehir’in, kadınlara el emeği göz nuru ürünlerinin satışını yapabilmeleri için çok destek olduğunu söyleyen Gök, “Ben ve benim gibi birçok kadına çok büyük desteği var Büyükşehir Belediyesi’nin. Mesela ben işyeri kurabildim, ama işyeri kuramayan çok insan var. Bu da çok büyük bir destek kadınlarımız için. Belediye’nin sunduğu çok güzel bir özveri. Kadınlar çok güzel kazançlar sağlıyorlar. Herkes evine ekmek götürüyor. Birçok kişi bundan faydalanıyor. Belediyeyi gerçekten çok beğeniyorum, çok güzel katkılarda bulunuyor. Mesela Dünya Kadınlar Günü’nde, 23 Nisan gibi birçok özel günde, belediyenin stantlarına katıldım ve çoğunda da satış yaptım. Tarsus’a, Mut'a, Çamlıyayla’ya gittik stant kurduk. Üretici kadınların tanıtılması da çok güzel bizim için” dedi.

“Güçlü bir kadınım, ayaklarımın üzerinde duruyorum”

Kurulan stantlarda birçok üretici kadınla arkadaş olduğunu ve her konuda birbirlerini desteklediklerini anlatan Gök, “Güçlü bir kadınım, ayaklarımın üzerinde duruyorum. Kendi paramı kendim kazanıyorum. Hiç kimseye bağımlı değilim” dedi. Kadınlara Büyükşehir’in stantlarında yer almayı talep etmeleri konusunda çağrıda bulunan Gök, “Hiçbir ücret almıyor Büyükşehir Belediyesi. Biz mesela gidiyoruz stantlarımız kurulmuş, hazır bizi bekliyor. Bu da çok güzel bir şey ve herkese tavsiye ediyorum, yönlendiriyorum. Çünkü biz kadınız, birbirimize destek olmamız gerekiyor” diye konuştu.

Başkan Vahap Seçer’in, üreten kadınların daima yanında olduğunu söyleyen Gök, “Kadınlara çok destek oluyor. Çok yardımcı oluyor. Olmasa zaten bunların hiç birisini yapmaz. Önemli destekler veriyor kadınlarımıza. Bu konuda takdir ediyorum, teşekkür ediyorum. İyi ki kadınım. İyi ki güçlüyüm. İyi ki başardım. Birçok kişinin de başarmasını istiyorum” ifadelerine yer verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor