Mersin Çukurova Bölgesel Havalimanında Çalışmalar Yine Durdu

Mersin'in Tarsus ilçesinde yapımı süren, Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatının durduğu ve çalışanların işten çıkarıldığı iddia edildi.

03 Ekim 2018 Çarşamba, 16:23
G: 03.10.2018 - 16:56
Mersin Çukurova Bölgesel Havalimanında Çalışmalar Yine Durdu
-

Mersin'in Tarsus ilçesinde temeli 2013'te atılan Uluslararası Çukurova Bölgesel Havalimanı aradan geçen 5 yıla rağmen hala önemli derecede bir mesafe gelinmezken son olarak inşaatın yine durduğu iddia edildi.
Konuyla ilgili inşaatının yüklenicisi Bayburt Grup'un ödenek yetersizliği nedeni ile 750 işçiyi işten çıkardığı ve bu nedenle inşaattaki çalışmaların durduğu öne sürüldü.
Çukuroava Bölgesel Havaalanı şantiye sahasında toplanan işçiler 3 aydır maaş alamadıklarını ve kullandıkları şirket araçlarına yazılan cezaların dahi ödenmediğini belirttiler.
Haklarını aradıklarını belirten işçler 750 kişininde işte çıkarıldığını öne sürdüler. Konuyla ilgili ortak bir açıklama yapan işçiler, "750 kişiyi işten çıkardılar. Yetkililer sesimizi duysunlar. Dün itibariyel arkadaşlarımızın haberi olmadan iş ahdini sonlandırmışlar. Hiç bir arkadaşımın haberi yok. 3 ay önce çıkan, 15 gün önce çıkan arkadaşlarımın ne tazminatları yattı ne de maaşları yattı nede ihbarları yattı. Şu an havaalanı inşaatı durdu. Paramızı istediğimiz zaman bize, 'ya çalışırsınız ya da havaalnını durdururuz' diyorlar. yetkililerimize sesleniyoruz haklarımızı istiyoruz" diyerek tepki gösterdiler.
İKİNCİ KEZ TEMEL ATMA TÖRENİ
Temeli 2013'te atılmasına rağmen çeşitli sebeplerle sekteye uğrayan havalimanı inşaatındaki çalışmalar, 2017 Nisan ayında Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ve Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik'in katıldığı temel atma töreni ile yeniden başlamış, Bakan Arslan, yılda 2 bin 500 kişiye istihdam sağlayacağı planlanan havalimanını 29 Ekim'de açmak istediklerini söylemişti.
AK PARTİLİ GÜL'ÜN AÇIKLAMASI
Hatırlanacağı üzere AK Parti Tarsus ilçe Başkanı İbrahim Gül, gazeteciler ve bazı yönetim kurulu üyeleriyle birlikte gittiği havalimanı inşaat çalışmaları hakkında yüklenici firmanın görevlileriyle görüşmüştü.
Gül, burada yaptığı açıklamada, son günlerde özellikle havalimanında inşaat çalışmalarının durduğuna yönelik haberlerin kasıtlı olarak çıkarıldığını belirtmiş ve inşaatın devam ettiğini açıklamıştı.
Fakat yaşanan bu gelişmeyle birlikte 5 yıl gibi uzun süre zarfında sürekli duran inşaatı ile gündeme gelen Çukuroava Bölgesel Havalimını inşaatının yine durması üzerine vatandaşlar arasında "bu işin artık suyu çıktı" yorumlarına neden oldu. (MersinHaber.com)
HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı