Mersin kent dinamiklerinin girişimleri sonucunda, Çukurova Uluslararası Havalimanı'ndan Irak'ın Erbil kentine direkt uçuşlar resmen başladı. Bu yeni seferlerin, Mersin'in bölgedeki ekonomik ilişkilerini olumlu yönde etkilemesi bekleniyor. Konuyla ilgili olarak Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, havalimanının açıldığı günden bu yana en önemli hedeflerinin ulusal ve uluslararası sefer sayılarını artırmak olduğunu ifade etti.
Çakır, "12 Ocak itibarıyla bilet satışlarına başlanan Erbil seferleri, Irak ile olan dış ticaret ve turizm pazarımız için oldukça önemli bir adım olmuştur. Bu yeni hat, iş insanları ve yatırımcılar için ulaşımı kolaylaştıracak, inşaat, gıda, lojistik, turizm ve sanayi gibi sektörlerde ticaret hacmimizi artıracaktır." şeklinde konuştu.
MTSO'nun sürecin başından itibaren havayolu firmaları ve havalimanı işletmesiyle yakın temas içinde olduğunu vurgulayan Çakır, "Erbil hattının hayata geçmesi, tüm havayolu şirketleri ve Çukurova Havalimanı işletmecileri ile yürütülen yoğun ve yapıcı çalışmaların bir sonucudur." dedi.
Çakır, Irak'ın Mersin için stratejik bir pazar olduğunu belirterek, "Erbil, Irak'ın ticari, finansal ve yatırım merkezi konumundadır. Bu direkt uçuş hattı, Mersin ile Irak arasındaki ticari ilişkileri daha sürdürülebilir hale getirecektir. Mersin firmalarının pazara erişimi kolaylaşacak ve karşılıklı ticaret hacmi önemli ölçüde artacaktır." ifadelerini kullandı.
Yeni uçuşların turizm açısından da önemli fırsatlar sunacağını vurgulayan Çakır, "Erbil'den Mersin ve çevresine gelecek turist sayısının artmasını bekliyoruz. Bu sayede bölge turizminin de canlanması öngörülmektedir. MTSO olarak, yeni uluslararası hatların açılması ve mevcut hatların sürdürülebilirliğini sağlamak için çalışmalarımıza devam edeceğiz." şeklinde ekledi.
Çakır, havayolu şirketlerinin verimliliğinin artmasıyla Mersin'den dünyanın her yerine yeni seferlerin de çoğalacağına inandığını belirtti ve bu süreçte destek veren Mersin Valisi ve diğer kent dinamiklerine teşekkür etti. Bu gelişmenin Mersin için hayırlı olmasını diledi.