Mersin Erdemli Belediyesi, ‘çocuklar Trafikte, Gelecek Güvende’ Projesini Başlattı

Sıfır rakımından Toroslar’ın zirvesine 10 bin öğrenci, ‘Çocuklar trafikte, Gelecek Güvende’ projesi kapsamında hem eğitim alıyor, hem eğleniyor.

19 Ocak 2023 Perşembe, 08:42
G: 19.01.2023 - 09:02
Mersin Erdemli Belediyesi, ‘çocuklar Trafikte, Gelecek Güvende’ Projesini Başlattı
-

Minik araçlara binen öğrencilerin mutluluğu ise gözlerinden okunuyor.
Mersin Erdemli Belediyesi, çocukların trafikte daha bilinçli yetişmesi için kurduğu Çocuk Trafik Eğitim Parkuru’nda, ‘Çocuklar trafikte, Gelecek Güvende’ projesini başlattı.
Erdemli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile yürütülen proje kapsamında, sıfır rakımından Torosların zirvesine kadar 10 bin öğrenci trafik eğitimi alıyor. Proje kapsamında kırsal mahallelerde bulunan öğrenciler okullarından alınıyor. Neşeli bir yolculuğun ardından öğrencilerin buluşma adresi ise Erdemli Belediyesi Çocuk Trafik Eğitim Parkuru oluyor. Alanında uzman eğitmenler öğrencilere önce teorik sonra ise uygulamalı eğitim veriyor. Öğrenciler yayaların uyması gereken kurallardan, trafik işaretlerine varıncaya kadar temel trafik bilgisini eğitimlerde kazanıyor.
Proje kapsamında 10 bin öğrencinin eğitim alacağına dikkat çeken Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “ Şu anda Erdemli Belediyemizin trafik eğitim pistindeyiz. 10 bin öğrencimize kurs veriyoruz, gençlerimize trafik eğitimi veriyoruz. Çocuk Trafik Eğitim Parkuru’nun kuruluş amacımız gençlerimizin, çocuklarımızın trafik bilinciyle yetişmesi ve ülkemizde trafik kazalarını minimize etmek” diye konuştu.
Öğrencilere verilen eğitimlerin gelecekte çok fayda sağlayacağını ifade eden Erdemli Kaymakamı Aydın Tetikoğlu, “ Bu eğitim programlarıyla da çocuklarımız bilinçli bir birey ve yaya olarak ve ilerde uygulamalı olarak araçlarla da bunu eğlenceli bir şekilde trafik kurallarını öğreniyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Çocuklar trafikle ilgili verilen eğitimden ise oldukça memnun.
Trafik eğitimi aldığı için çok mutlu olduğunu ifade eden Alp Tekin, “ Trafik eğitimi veriliyor, minik küçük arabalarla, gayet eğlenceli bir eğitim oluyor” diye konuştu.
Trafikle ilgili önemli bilgiler öğrendiğini ifade eden Berra Gülce, “ Yaya geçidinden doğru geçmeyi, yavaş sağa solumuza bakarak geçmeyi öğrendik, trafiğimizi öğrendik” diye konuştu.
Trafik kurallarını daha iyi öğrendiğini ifade eden, Fatma Ela Geçit, “ Ben, ben neler öğrendim, trafik kurallarını öğrendim, yeşil ışıkta, kırmızı ışıkta ne yapılacağını öğrendim. Sonra levhaların ne anlama geldiğini öğrendim, çok güzel geçti, çok mutlu oldum yani” diye konuştu.
Eğlenceli bir eğitim aldığı için çok mutlu olduğunu ifade eden Metehan Özyörük, “ Çok güzeldi, geldiğim için çok mutluyum. Bize böyle bir trafik parkuru hazırladığı için belediye başkanımıza teşekkür ederim. Buraya her gün burada böyle sürüp eğitim almak istiyorum, çok güzel” diye konuştu.
Öte yandan öğrenciler Erdemli Belediyesi Çocuk Trafik Eğitim Parkuru’nda eğitim almaya devam ediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”