Mersin Erdemli’de Doğa Müfettişleri Projesi Kapsamında Erdemli Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Çocuk Serası’nda Çocuklar Doğa Bilinci İle Yetişiyor

Domates, biber, patlıcan ve diğerleri. Kendileri minik yürekleri büyük öğrenciler ektikleri tohumları hasat ediyor, topladıkları sebzeleri depremden etkilenen vatandaşlara ikram ediyor.

01 Nisan 2023 Cumartesi, 22:21
Mersin Erdemli’de Doğa Müfettişleri Projesi Kapsamında Erdemli Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Çocuk Serası’nda Çocuklar Doğa Bilinci İle Yetişiyor
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Mersin Erdemli’de Doğa Müfettişleri projesi kapsamında Erdemli Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Çocuk Serası’nda çocuklar doğa bilinci ile yetişiyor.
Mersin Erdemli Belediyesi Doğa Müfettişleri Projesi kapsamında 'Çocuk Serası' kurdu. Kurulan serada Şehit Musa Özalkan Kreş ve Gündüz Bakımevi öğrencileri düzenli eğitim alıyor. Öğrenciler, tohum atılmasından, hasat edilmesine kadar üretim sürecinin her aşamasında yer alıyor.
Erdemli Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü uzman personelleri, öğretmenler ve öğrencilerle üretim sürecini birlikte takip etti.
Doğa Müfettişi projesiyle doğa bilinci kazanan minikler, domatesten bibere, patlıcandan salatalığa, maydanozdan rokaya, kadar varıncaya kadar sebzelerin ilk hasadını yapmanın sevincini yaşadı.
Minik sepetlerini ellerine alan öğrenciler ilk hasadı Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ile birlikte yaptı. Çocuk Serası’nda hasat edilen ürünler ise Erdemli Belediyesi Gastronomi Merkezi yemekhanesinde depremzedelere yemek yapımında kullanılıyor.
Hasat sonrası öğrenciler, öğretmenler ve uzmanlar eşliğinde şarkılarla doyasıya eğleniyor.
“Çocuklar Sebzeyi Dalından Öğreniyor”
Doğa Müfettişleri projesi kapsamında Çocuk Serası’nda, doğa bilinci ile dolu bir nesil yetiştirmenin gayreti içerisinde olduklarını ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “ Belediyemizin Çocuk Serası’ndayız. Burası aslında bir eğitim programının uygulandığı yer. Çocuklarımız sebzeyi, meyveyi sadece manavda görüyorlar. Dolayısıyla küçük yaşta da sebzenin, meyvenin nasıl üretildiğini, ne şekilde meşakkatlerle üretildiğinin en güzel örneğini çocuklara burada canlı canlı sergiliyoruz. Biz çocuklarımıza üretimin önemini, ehemmiyetini, özellikle doğa bilincini yerleştirmek adına, çocuklarımızı bu seralara getirerek onlara bu kentin tarımın ehemmiyetini önemini kavramalarını sağlamaya gayret ediyoruz. Burada ürettiğimiz ürünleri biz zaten çok hayırlı bir işlerde kullanıyoruz. Şu anda depremden muzdarip olan vatandaşlarımızın iaşe, ibade giderlerinin büyük bir kısmını belediye olarak biz karşılıyoruz. Günde 10 bin depremzedemize yemek üretmeye gayret ediyoruz. Burada ürettiğimiz, elde ettiğimiz ürünlerin tamamını belediyemizin mutfağında depremzedelere aş olarak dönüyor” diye konuştu.
Başkan amcasıyla hasat yaptığı için çok eğlendiğini ifade eden kreş öğrencisi Huriye Miray Suphi, “ Başkan amcayla domates topladım, çok eğlendim” diye konuştu.
Hasat yapmayı öğrendiği için çok mutlu olduğunu ifade eden kreş öğrencisi Hulusi Eymen Avcı, “Hasat yapmayı öğrendim, çok güzeldi” diye konuştu.
Ektikleri ürünleri topladıkları için çok mutlu olduğunu ifade eden kreş öğrencisi Yaman Çetin, “Ben domates için geldim. Domatesleri şey yaptık büyüttük, çok güzel” diye konuştu.
Sebze topladığı için çok eğlendiğini ifade eden kreş öğrencisi Elvin Beray, “ Marul topladım, biber topladım çok eğlendim” diye konuştu.
Öte yandan öğrenciler düzenli olarak Çocuk Serası’na giderek eğitim almaya devam ediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti