Mersin'in Erdemli ilçesinin merkez mahallelerinden Akdeniz'de, sitelerle bahçeler arasında dolaşan sansar ailesi, yiyecek ararken görüntülendi. Uzun zamandır bölgede görülen sansar aileleri, bahçe tarafına çıkıp odunların arasında uzun süre vakit geçirdi. O anlar, cep telefonuyla kaydedildi. Mahalle sakinleri, ilk başta hayvanların gelincik olduğunu düşündüklerini, ancak uzun kuyruklarını görünce sansar olduklarına kanaat getirdiklerini ifade etti.
Hayvanları gören mahalle sakinlerinden Muzaffer Barış, "İş dönüşü akşamüstü hava kararırken iki tanesi karşıdan karşıya geçti. Sansar mı gelincik mi diye düşündüm. Kuyruğu 70-80 santimetre, boyu ise yaklaşık 50 santimetre. Boz, siyah karışık bir hayvan, ben ilk defa gördüm," şeklinde konuştu. Barış, hayvanların hareketlerini dikkatle izlediğini ve merakla takip ettiğini belirtti.
Bir diğer mahalle sakini Veli Bozkurt ise, "Burada bahçeler olduğu için ailecek yaşıyorlar. Sansar muhtemelen uzun kuyruklu. Yoldan karşıya geçiş yapıyorlar," dedi. Bozkurt, sadece o gün değil, daha önce de 6-7 sansarın bir arada gördüğünü, o zaman bahçeden evlerin arasına geçiş yaptıklarını aktardı.
Bu olay, bölgedeki doğal hayatın çeşitliliğini bir kez daha gözler önüne serdi. Mahalle sakinleri, doğanın bu güzelliklerinin korunması gerektiğini vurgulayarak, daha fazla dikkat edilmesi gerektiğini düşünüyorlar.