Mersin İçin Büyük Fırsat! Mersin’de 5 Bin Kişiye İş Kapısı Açılabilir

Alman otomotiv firması Volkswagen’in, yeni bir fabrika yatırımı için yer arayışına Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan girişimde bulunması Mersin için büyük umut oldu.

03 Temmuz 2019 Çarşamba, 12:50
Mersin İçin Büyük Fırsat! Mersin’de 5 Bin Kişiye İş Kapısı Açılabilir
-

Alman otomotiv firması Volkswagen (VW), bir süredir gündemde olan yurtdışındaki yeni fabrika yatırımı için görüşmeler yapması heyecana sahne oldu.

Elektrikli otomobil üretimi için aday ülke arayan Volkswagen’in gerek iklimsel gerekse stratejik olarak Mersin’i seçmesi gerektiğini savunan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, bunu sağlamak amacıyla Mersin olarak lobi oluşturulması gerektiğini söyledi. Söz konusu yatırımın başta istihdam ve ekonomik açıdan büyük katkılar sunacağını savunan Başkan Tarhan, “Söz konusu fabrikanın Türkiye’de kurulacak olmasındaki en büyük katkısı darboğaza girmiş ekonomimiz için moral olacaktır. Bu fabrika için coğrafi yapısı, limanı ve kolay ulaşım imkânı ile en doğru şehir de Mersin olarak öne çıkmaktadır” dedi.

Söz konusu yatırımın Akdeniz bölgesine kazandırılması için sadece Mersin dinamiklerinin lobi yapmasının yeterli olamayacağını, bölge olarak seferberlik yapılması gerektiğinin altını çizen Başkan Tarhan, “Akdeniz bölgesi olarak söz konusu firmaya en cazip bölgeyi sunarak yatırımın Mersin’e gelmesini sağlamalıyız. Bunun için tüm komşu illerimizle birlikte seferberlik başlatmalıyız. Hem istihdam hem işsizlik sorunu hem de zor günler geçiren ekonomimizin moral kazanması için bu tür yatırımlara ihtiyacımız var” diye konuştu.

Mersin’nin üretim yapılması için cazip bir yer olduğuna vurgu yapan Başkan Tarhan, VW CEO’su HerbertDiess’e de çağrıda bulunarak şöyle devam etti;“Mersinimiz yatırım konusunda son derece cazip bir bölge. Üretim kapasitemiz çok iyi durumda. Ayrıca, Türkiye'nin Akdeniz'deki en büyük limanı olan Mersin limanı, günümüzde Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın da 10 büyük limanı arasındadır. Tedarik sanayimiz güçlü ve dinamik. Deneyimli iş gücümüz, modern üretim sistemimiz var. Volkswagen, yeni fabrika için yaklaşık 2 milyar Euro’luk yatırım yapacak. 2022'de faaliyete geçmesi planlanan fabrikada, yaklaşık 5 bin kişinin istihdam edileceği tahmin ediliyor. Bu sadece Mersin için değil ülkemiz için önemli bir fırsattır. Aynı şekilde söz konusu yatırımın Mersin’e gelmesinin Volkswagen firması için de önemli bir fırsat olduğu geç olmadan anlatılmalıdır” şeklinde açıklama yaptı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Çeşmeli Mahallesinde Kazadan Sonra Devrilen Elektrik Direği Sebebiyle Mahalleye Saatlerce Elektrik Verilemedi
Mersinli Balık Avcıları Dikkat, Balon Balığında Teşvik Ödemeleri Belli Oldu
Mersin Silifke Narlıkuyu’da Kayıplara Karışan Aracın Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Osman Bulut Hayatını Kaybetti
Mersin’de Acı Olay, 18 Yaşındaki Genç Canına Kıydı
Mersin’de Seyir Halindeyken Lastiği Patlayan Kamyonetin Devrilmesi Sonucu İbrahim Öztürk Hayatını Kaybetti
Mersin Genelinde Sıcak Hava ve Toz Taşınımı Etkili Oldu, Ortaya Çıkan Sinekler Vatandaşlara Zor Anlar Yaşattı
Büyükşehir Çocuk Gelişim Merkezleri’nde 23 Nisan Sevinci, Ebeveynler Büyükşehir Sayesinde Eski Bayramları Hatırladı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Destekleriyle Tarsus’ta Sanatsal Etkinlikler Artıyor
Mersin Büyükşehir’den Gençlere Fırsat, Büyükşehir’in Ücretsiz Fiziki Yeterlilik Kursu İle Gençler Çok Rahat
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi İle MIP Arasındaki İşbirliğinin Güçlenerek Artması Adına Yapılan Toplantı Gerçekleştirildi