Mersin İl Müftüsü Şaban Kondi Kurban Bağışı Çağrısı Yaptı

Türkiye Diyanet Vakfı vekâletle kurban kesim bedeli yurt içi 890, yurt dışı 725 TL olarak

23 Temmuz 2019 Salı, 17:39
G: 23.07.2019 - 17:44
Mersin İl Müftüsü Şaban Kondi Kurban Bağışı Çağrısı Yaptı
-

Diyanet İşleri Başkanlığının Türkiye Diyanet Vakfı ile birlikte 1993 yılından itibaren Afrika’dan Orta Asya’ya, Balkanlar’dan Kafkasya’ya, Uzak Doğudan Latin Amerika’ya, adını dahi duymadığımız birçok yoksul ülkede yaşayan muhtaçlara ulaştırılmak üzere vekâletle kurban kesim organizasyonu yaptığını hatırlatan İl Müftüsü Dr. Şaban KONDİ 2019 yılı vekâletle kurban kesim bedelinin yurt içinde 890, yurt dışında ise 725 TL olarak belirlendiğini söyledi.

“Mobil uygulamalardan da bağış yapılabilecek”

İl Müftüsü Dr. Şaban KONDİ, Türkiye Diyanet Vakfının yürütmüş olduğu çalışmalara ve vekaletle kurban organizasyonuna destek vermek isteyenlerin www.tdv.org ve bagis.tdv.org adreslerinden online olarak bağış yapabileceklerini ifade ederek, şunları söyledi:“Bu yıl ilk kez Android ve Apple Store mağazalarından indirilebilen mobil bağış uygulamamızdan da bağışlarını gerçekleştirebilirler. Ayrıca il ve ilçe müftülükleri, Türkiye Diyanet Vakfı Şubeleri, cami görevlileri, tüm PTT şubeleri ve anlaşmalı bankalar aracılığıyla da hayırseverlerimiz Türkiye Diyanet Vakfı kurban programına katılım sağlayabilirler. Vatandaşlarımız il ve ilçe müftülüklerimizi arayarak kurban vekâleti hakkında detaylı bilgi alabilir.” Ayrıca İlimiz genelinde özellikle büyük ve merkezi camilerimiz ( Yenişehir Hz Miktad Camii, Akdeniz Ulu Camii ve Hal Camii, Mezitli Ulu Camii, Toroslar Hz. Hamza ve 3 Ocak Zafer Camii vb.) başta olmak üzere camilerin avlusunda ve bazı Avm’lere seyyar tanıtım stantları açılacaktır.

2018 yılında Türkiye Diyanet Vakfı’na Türkiye genelinde 430.008 hisse kurban emanet edildiğini belirten İl Müftüsü Dr. Şaban KONDİ, “Yurt içinde il ve ilçeler olmak üzere 287 merkezde, yurt dışında 143 ülkenin 436 bölgesinde bizzat gönüllü ve görevlilerimizin nezaretinde kurbanlar kesilmiş ve ihtiyaç sahiplerine dağıtılmıştır. Bu bağlamda Mersin il genelinde de 2018 yılında 4317 hisse kurban bağışı yapılmış olup, 2019 yılında iki katına çıkarılması hedeflenmektedir.Saygıdeğer Basın Mensupları; “Kurban paylaşmak ve yakınlaşmaktır”
Kurban; Kurbiyyettir, gönülden bağlılık, gönüllerin, duaların birleşmesi, milletçe ve ümmetçe yakınlaşma ve paylaşmadır.

Kurban; Dertleşmek... Derdi olan insana “derdin, derdimdir” demek.” Empati yapabilmektir. Kurban; Fizikî mesafeleri gönül coğrafyasında aşmak, onların dertlerini paylaşmak, onlara umut ışığı olmaya çalışmaktır.
Kurban; Ne et ne de kandır, gönülleri birbirine yakınlaştıran ilahî bir ikramdır. Kurban; Allah'a yakın olmak için yaptığımız bütün işlerdir ve bizi Allah'a yaklaştırmak için vardır. Kurban; sevginin, vefanın, sadakatin, fedakârlığın simgesidir. Kurban; Bir yetimin başını okşamak, açlıktan ölme sınırına gelmişlere bir gönül sofrası
kurmaktır, ümidi paylaşmaktır, tebessümü bölüşmektir kurban… Kurban; insanlık ile başlayan Hz. İbrahim ile şekillenen bir ibadettir Kurban, bir muhasebedir. Malını Allah rızası için harcama ve başkalarıyla paylaşma bilincini
geliştirmektir. Varlıklı olanlarla ihtiyaç sahiplerinin yaklaşmasına vesile olmaktadır. Kurban, sadece akrabaları, komşuları ve dostları değil, yakın olsun uzak olsun yeryüzündeki bütün kardeşlerimizi birbirine yakınlaştırmaktadır.

Kurban, evlerine et girmeyen kardeşlerimizin senede bir defa da olsa sofrasına et girmesine vesile olmaktır. Bu yönüyle Kurban, Afrika'dan Asya'ya, Uzak doğudan Güney Amerika'ya, adını bile duymadığımız nice ülkelerde daha önce hiç görmediğimiz ve tanımadığımız kardeşlerimize
uzattığımız bir yardım eli olmaktır.

İl Müftüsü Dr. Şaban KONDİ, FETÖ’nün insanların inanç ve ibadetleri üzerinden yapmış olduğu istismara değinerek şöyle devam etti: “15 Temmuz hain darbe girişimiyle ifşa olan FETÖ ihanet şebekesi, inancımız ve ibadetlerimiz konusunda çok hassas ve dikkatli olmamız gerektiğini açıkça ortaya koymuştur. Zira söz konusu meş’um yapı, bilhassa mali ibadetleri istismar ederek Müslümanların iyilik duygularını hain ve gizli emellerine alet etmiş, kurban ibadetini tam bir menfaat çarkına dönüştürmüştür. Topladığı zekât, sadaka gibi yardımları suistimal ettiği, vekâlet olarak aldığı kurbanları yerine getirmediği, süfli emelleri uğruna usulsüz ve ahlaksız bir biçimde televizyon programlarına, başka ülkelerde menfaatleri için lobi faaliyetlerine, toplantı ve gezi etkinliklerine, milletimiz ve memleketimiz aleyhine çalışan merkezlere peşkeş çekerek harcadığı acı bir şekilde ortaya çıkmıştır.

“Bu manada Türkiye Diyanet Vakfımız; Milletimizin kurban vekâletlerini, emanet bilinciyle ve büyük bir hassasiyetle yürütmekte, tam bir titizlik ve şeffaflıkla, dinimizin esaslarına uygun olarak, güven ve emanete riayet şiarıyla yerine getirmektedir. Kurbanlar, vekâlet sahiplerinin isimleri tek tek okunarak bizzat Diyanet İşleri Başkanlığımızda görev yapan hocalarımızla, vakfımızın görevli ve gönüllüleri nezaretinde yerine getirilmekte, kurbanlar kesildikten sonra kısa mesaj ile kurban sahipleri bilgilendirilmektedir.” ifadelerini kullandı.

Hep birlikte idrak edeceğimiz Kurban bayramımız; her yıl Müslümanlık şuurumuzu yenileyen,
millet olma irademizi diri tutan, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı pekiştiren, rahmet
ve bereket dolu müstesna günlerdir. Bu vesileyle başta milletimiz olmak üzere, bütün İslam
âleminin Kurban Bayramını tebrik eder, Allah katında kurbanlarımızın makbul olmasını,
bayramın getirdiği kardeşlik, dayanışma ve kaynaşma ruhu ile tüm dünyanın barış, huzur ve
esenlik içinde yaşamasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyorum.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Meteoroloji’den Aşırı Sıcak ve Toz Taşınımı Uyarısı, 23 Nisan Salı Gününden Sonra Kavrulacağız
Mersin’in Tarsus ve Yenişehir İlçelerinde Meydana Gelen İki Ayrı Kazada 3 Kişi Hayatını Kaybetti, 6 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir’in Çocuk Gelişim Merkezlerinde ‘23 Nisan’ Coşkuyla Kutlandı
Yenişehir Barbaros İlkokulu Öğrencilerinden Seçer’e Ziyaret, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi
23 Nisan Dolayısıyla Mersin’e Gelen Romanyalı Çocuklar, Danslarıyla Büyüledi
MSK’nın Süper Lig Yolu Galibiyetlerle Dolu, Çayırova’yı 79-67 Yendi
Mersin Büyükşehir Ve Tarsus Belediyesi Ekiplerinden Ortak Cadde Yıkama Çalışması
23 Nisan Coşkusu 7’den 70’e Büyük Bir Heyecan Ve Coşkuyla Sürüyor, Uluslararası Çocuk Festivali’nde Mersin’in Dört Bir Yanından Çocuk Sesleri Yükseldi
Başkan Seçer, ‘Yerel Yönetimler Çalıştayı’nın Son Gününde Seçim Başarısının Formülünü Anlattı
Mersin Büyükşehir’in 1. Uluslararası Çocuk Festivali Tüm Coşkusuyla Başladı