Mersin İl Protokolü İle Bayramlaşma

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Kurban Bayramı’nın birinci gününde il protokolü ile bayramlaştı. Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı'nda başlayan bayramlaşma töreni, İl Jandarma Komutanlığı ile devam etti.

12 Ağustos 2019 Pazartesi, 06:55
Mersin İl Protokolü İle Bayramlaşma
-

Polis Evi'nde yapılan bayramlaşmanın ardından Başkan Seçer, Kültür Merkezi Şeref Salonu'nda kamu görevlileri ve halkla bayramlaştı.
Seçer, Kültür Merkezi Şeref Salonu'nda verdiği demeçte, “İyi ki bayramlar var diyoruz. Aylarca, günlerce bir araya gelemediğimiz yakınlarımızla, dostlarımızla bir arada olma imkânı buluyoruz. Umut ediyorum bu bayramlar bizlere huzur, kardeşlik ve refah getirsin. Umut ediyorum Türk halkı olarak birlik içerisinde olmanın bizim için ne kadar önemli bir güç olduğunun farkına varırız” dedi.
Komşu illerden ve tüm Türkiye’den vatandaşları tatil için Mersin’e davet eden Başkan Seçer, “Bayram Mersin’de güzel. Güzel sahillerimiz, plajlarımız var Kızkalesi, Susanoğlu Yapraklıkoy, Kocahasan’lı gibi muazzam tiril tiril, tertemiz, güvenli, sahillerimiz var. Toroslar’ın eteklerinde birbirinden güzel yaylalarımız var. Her şeyden önemlisi çok güzel insanlarımız var. Güven, huzur ve mutluluk içerisinde bir kent Mersin” şeklinde konuştu.
Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı'nda düzenlenen bayramlaşma törenine katılarak, il protokolü ve bahriyeliler ile bayramlaşan Başkan Seçer, ardından protokol üyeleri ile beraber İl Jandarma Komutanlığı’nda jandarma personelleri ile bayramlaştı.
Düzenlenen bayramlaşma törenine, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in yanı sıra, Mersin Valisi Ali İhsan Su, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Önder Gürbüz, Akdeniz Kaymakamı Muhittin Pamuk, Ak Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay İsmail Gökçek, Baro Başkanı Avukat Bilgin Yeşilboğaz, ilçe belediye başkanları, sivil toplum örgütü, oda ve dernek yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Daha sonra il protokolü ile birlikte, Mersin Emniyet Müdürlüğü Polis Evi'nde düzenlenen bayramlaşma törenine katılan Başkan Seçer, halkın huzur ve güvenliği için büyük bir özveri ile çalışan emniyet mensupları ve onların aileleri ile bir araya geldi.
Seçer son olarak, Mersin Kültür Merkezi’nde düzenlenen bayramlaşma programına katılarak, kamu görevlileri ve halk ile bayramlaştı.
Başkan Seçer, “İyi ki bayramlar var”
Kültür Merkezi Şeref Salonu'nda kamu görevlileri ve halkla gerçekleşen bayramlaşma töreninde konuşan Başkan Seçer, bayramların insanlar arasındaki birlik ve beraberlik duygularını yeniden pekiştirmesi adına önemli olduğunu vurguladı. Seçer, “Dostluk, kardeşlik, birlik, beraberlik bunlar çok değerli kavramlar. Geleneksel dini bayram anlayışlarında da aslında bu duyguları pekiştirmek gerekiyor, olması gereken bu, geleneksel anlayış bu. İyi ki bayramlar var diyoruz zaman zaman. Aylarca, günlerce bir araya gelemediğimiz yakınlarımızla, dostlarımızla bir arada olma imkânı buluyoruz” dedi.
“Uygulamalarımda dostluğu, kardeşliği, birliği, beraberliği öne çıkartmaya çalışıyorum”
İçerisinde bulunduğumuz çağda bazı duyguların tahrip olduğunu söyleyen Seçer, yöneticiler olarak birlik, beraberlik yapısını korumak için katkı sunmaları gerektiğini ifade etti. Başkan Seçer konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Konjonktür dönem, çağ, yaşam şekilleri gelişen dünyada tabi geleneksel olan bu yapıyı da yavaş yavaş ortadan kaldırıyor ama bunun farkında olarak özellikle biz yöneticiler o yapıyı korumak için katkıları sunmak zorundayız. Ben belediye başkanı olduğum günden bugüne kadar ikinci dini bayramını geçiriyorum. Hemşerilerime hep bunun vurgusunu yapmaya çalışıyorum. Söylemlerimde, mesajlarımda, bayram uygulamalarımda dostluğu, kardeşliği, birliği, beraberliği öne çıkartmaya çalışıyorum”
“Birlik içerisinde olmak Türk halkı için en önemli güç”
Seçer konuşmasını, “Toplum olarak birçok sorun yaşayabilirsiniz. Ekonomik zorluklar, farklı sıkıntılar, bölgemizde bir çatışma ortamı, kaos, huzursuzluk vardır. Bunlar aşılabilir ama kendi içinizde, büyük aileniz olan devlet mekanizması içerisinde, milletimiz içerisinde bir sorun yaşanıyorsa ya da birlik beraberlik duyguları tahribata uğramışsa burada çok dikkat etmek lazım, tedbirli olmak lazım. Biz bu bilinçle hareket ediyoruz. Umut ediyorum bizim anlayışımızda olan yöneticilerin, siyasetçilerin katkısıyla tahrip olan duygular bir an önce tedavi edilir ve Türk halkı olarak birlik içerisinde olmanın bizim için ne kadar önemli bir güç olduğunun farkına varırız” cümleleri ile sürdürdü.
Komşu illerden ve tüm Türkiye’den vatandaşları bayram tatili için Mersin’e çağıran Başkan Seçer, “Bayram Mersin’de güzel. Ağustos ayının başındayız ama hava beklediğimiz kadar bunaltıcı değil. Ben bayram öncesi komşu illerimizden hemşerilerimizi davet etmiştim. Tekrar yineliyorum, gelsinler. Bayram dört gün. Kurbanlarını kessinler ama yarın ve sonrası bir Mersin’e uğramayı düşünsünler. Güzel sahillerimiz, plajlarımız var Kızkalesi, Susanoğlu Yapraklıkoy, Kocahasan’lı gibi muazzam tiril tiril, tertemiz, güvenli, sahillerimiz var. Toroslar’ın eteklerinde birbirinden güzel yaylalarımız var. Her şeyden önemlisi çok güzel insanlarımız var. Güven, huzur ve mutluluk içerisinde bir kent Mersin” şeklinde konuştu.
Büyükşehir Belediyesi olarak tüm birimleri ile bayrama hazır olduklarını da söyleyen Seçer, “Bayrama ilişkin gerekli tedbirleri de aldık. Bütün birimlerimiz teyakkuz halinde. Bugün vatandaşlarımız daha hijyenik, temiz ortamda, sağlıklı, usulüne uygun bir şekilde kurban kesimlerini yapabilsinler diye toplamda 34 noktadan 26 mobil sekizde yerleşik olmak üzere Mezbahane hizmetleri veriyoruz, bunu ücretsiz yapıyoruz. Bir yandan cadde, sokak, park temizliği, bütün doğabilecek olumsuzluklara karşı bütün birimlerimiz çalışmalarını sürdürüyorlar. Herkes huzur içerisinde bir bayram geçirsin. Ben bunu arzu ediyorum. Vatandaşlarımız akrabalarıyla, aileleriyle bir arada olsunlar, hoşça vakit geçirsinler. Tüm İslam aleminde, ülkemizde hemşerilerimizin, yurttaşlarımızın, mübarek kurban bayramlarını kutluyorum. Umut ediyorum bu bayramlar bizlere huzur kardeşlik ve refah getirsin” ifadelerine yer verdi.
Başkan Seçer, emekçi basın mensuplarının da bayramını kutladı
Kendisiyle röportaj yapan muhabir aracılığıyla mesai kavramı gözetmeksizin çalışan basın emekçilerinin bayramını kutlayan Başkan Seçer, “Basın mensupları olarak sizlere de kolay gelsin. Gerçekten bir siyasetçi olarak bunu iyi biliyorum. Gecesi, gündüzü, bayramı, seyranı, kışı, boranı, sıcağı önemsemiyor, emek veriyorsunuz. Tüm camianızın bayramını kutluyorum” diye belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”