Mersin Kahraman 112 Görevlilerini Konuşuyor

Mersin, gittikleri bir doğum vakıasında ölü doğan bebeği üstün çaba sonucu tekrar hayata döndüren ambulans ekibini konuşuyor.

13 Ocak 2020 Pazartesi, 13:59
Mersin Kahraman 112 Görevlilerini Konuşuyor
-

Olay geçtiğimiz gün Toroslar İlçesine bağlı Sağlık Mahallesinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre Sağlı Mahallesinde ki bir doğum vakıasına gönderilen 112 Sağlık Ambulans ekibinden olan Paramedik Yavuz Selim Turan, Acil Tıp Teknisyeni Tuğba Yıldız Çınar ve ambulans şoförü Muhammet Özen, başlayan doğum eylemine müdahele etmeye başladılar.

Ters olarak doğan bebeğin nefes almadığını fark eden 112 görevlisi Tuğba Yıldız Çınar, bebeğe yaklaşık 10 dakika boyunca müdahale derek tekrar hayata döndürerek bir mucizeye gerçekleştirdi.

Konuyla ilgili MersinHaber.com’a konuşan bebeğin babası Bayram Tunçbilek yaşadığı olayı şu şekilde anlattı, “ Sabaha karşı saat 04:30 sıralarında eşimin doğum sancısı başladı ve biranda çocuğun ayağı geldi ve bende hemen 112’yi aradım. Kısa süre içerisinde gelen 112 görevlileri ters gelen çocuğu doğurttu. Fakat doğan kızım yaşamıyordu. Allah razı olsun ambulans hemşiresi olan Tuğba Yıldız Çınar, çocuğumu hayat döndürmek için gözyaşları içerisinde büyük çaba sarf etti. Mersinhaber.com Yine aynı şekilde Yavuz Selim Turan ve şoför Muhammet Özende çocuğumu tekrar yaşatmak için insan üstü bir çaba sarf ettiler. Yapılan yoğun çaba sonucu çocuğumu tekrar hayata döndürüldü. Tekrar nefes alan bebeği hemşire Tuğba Yıldız Çınar üzerinden çıkardığı kendi montunu bebeğe sararak ambulans ile hastaneye götürdü. Şimdi kızım tedavi altında.” Dedi.

Kızının adını, onu hayata döndüren 112 Sağlık görevlisi Tuğba Yıldız Çınar’ın adı koyduğunu söyleyen baba Tunçbilek, “Allah razı olsun, Tuğba hanım ve diğer görevliler olmasaydı şimdi eşim ve kızım yaşamıyor olabilirdi. Amam onun o çabası sayesinde şimdi ikisi de hayattalar. Kızımızın adını da ambulans hemşiresi Tuğba ablanın ismini verdik. Tuğba hanımı, Yavuz ve Muhammet beyi görmek ve onlara teşekkür etmek istiyorum.” Dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor