Mersin Kent Merkezine 16 Bin Metrekarelik Yeşil Alan Kazandırıyoruz

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Toroslar ilçesi Arpaçsakarlar Mahallesi 68'liler Ormanı karşısındaki alanda yapımına başladığı Hobi Parkı projesinde sona gelindi.

21 Kasım 2022 Pazartesi, 10:37
Mersin Kent Merkezine 16 Bin Metrekarelik Yeşil Alan Kazandırıyoruz
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Çalışmaların büyük kısmının tamamlandığı projenin, 1 ay içerisinde tamamlanması hedefleniyor. Büyükşehir Belediyesi, bu proje ile şehrin merkezine 16 bin metrekarelik yeşil alan kazandırmış olacak.
Şehrin gürültüsünden uzaklaşıp toprakla bütünleşmek isteyen vatandaşlar için bir nefes alanı olacak Hobi Parkı’nda; 198 adet 6 metrelik hobi kulübesi ve her kulübenin önünde 45 metrekarelik hobi bahçeleri yapıldı. Vatandaşların doğayla iç içe olacağı ve toprakla buluşacağı alanda ayrıca, 7/24 güvenlikli bir sistem oluşturuldu.
Güneri: “Şehrin içerisinde, rahatlatıcı bir ortam hazırladık”
Hobi Parkı’nın 16 bin metrekare alan üzerine kurulmuş 198 adet hobi kulübesi ve 1 adet sosyal tesisiyle şehrin içerisinde bir vaha olduğunu belirten Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Daire Başkanlığı’nda Peyzaj Yüksek Mimarı olarak görev yapan Cem Güneri, “Bu alanlarda vatandaşlarımız tarım ürünleri üretecekler. Bazı hobilerini gerçekleştirecekler. Yaklaşık 45 metrekarelik bahçelerinde hafta sonları veya hafta içi hobilerini gerçekleştirerek, şehrin içerisinde rahatlayacakları bir ortam sağlamaya çalıştık. Bu alan, etrafı tamamen çevrili 24 saat güvenlikli bir alan olacak. Bu alanda vatandaşlarımıza birçok imkan sunduk. Hobi kulübeleri yer alıyor. 6 metrekarelik bu hobi kulübelerinin önünde verandaları var. Bu hobi kulübelerinde malzemelerini, tohumlarını, alet ve ekipmanlarını tutabilecekler, bahçe kıyafetlerini bulundurabilecekler. Verandalarında oturup dinlenebilecekler, çaylarını içebilecekler” dedi.
Hobi bahçeleri için başvurular internet üzerinden açılacak
İnsanların şehrin kalabalığından uzaklaşıp, kendilerini toprakla buluşturabilecekleri bir alan yarattıklarını ve şu anda çalışmaların yüzde 87'lik kısmının tamamlandığını sözlerine ekleyen Güneri, “Bazı ince detaylar kaldı. Yolların tesviyesinin tamamlanması, kabloların çekilmesi ve boyama çalışmaları gibi. Çalışmalar hızlı bir şekilde yürüyor. Bu çalışmalar tamamlandıktan sonra, internet üzerinden başvuru sistemimiz açılacak. Sistem açıldıktan sonra vatandaşlarımız başvurusunu yapacak. Gerekli değerlendirmeler sonucunda da, bu bahçelere sahip olabilecekler” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor